WATCHLIST

Κορυφαίες ατάκες σειρών του Mega που δεν θα ξεπεράσουμε ποτέ

Με αφορμή τις αρνητικές εξελίξεις όσον αφορά στη λειτουργία του Mega, του πρώτου ιδιωτικού καναλιού της Ελλάδας, συγκεντρώσαμε κάποιες από τις επικές ατάκες που άφησαν ιστορία.  

Σίγουρα υπάρχουν ένα σωρό ατάκες και άλλοτε ολόκληροι διάλογοι που μας έρχονται στο μυαλό στο άκουσμα και μόνο ενός τίτλου σειράς. Μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές θα βρεις παρακάτω. Ταυτίσου ελεύθερα:

Ακούς «Οι Απαράδεκτοι» και οι ατάκες έρχονται σωρό. Ο Σπύρος Παπαδόπουλος σου θυμίζει μια κλασική:

Μπορεί η Άννα Παναγιωτοπούλου να ήταν η πρωταγωνίστρια του «Ντόλτσε Βίτα», ωστόσο, η Κατιάνα Μπαλανίκα και ο ρόλος της άτακτης Σάσας ήταν αυτός που μας έδωσε άπειρες ατάκες να θυμόμαστε.

«Δυο Ξένοι» και αξεπέραστη Ντένη Μαρκορά. Enough said.

Μπορεί ο Στράτος Τζώρτζογλου και η Βάνα Μπάρμπα να ήταν το επίκεντρο στο «Σημάδι του Έρωτα», η Τζένη Μπότση όμως κρατά τα πρωτεία για την καλύτερη ατάκα της σειράς με αυτό το all time classic:

«Κάτι τρέχει με τους δίπλα». Κάπου έχει πάρει το αυτί σου την Δήμητρα Ματσούκα να τραγουδάει το «Ένα σπίτι καίγεται», αλλά για μένα, η ατάκα του Ρένου Χαραλαμπίδη «Καλησπέρα, Καλημέρης. Θανάσης Καλημέρης. Εισαγωγές – εξαγωγές» είναι αυτή που έμεινε ανεξίτηλη να μας θυμίζει την ύπαρξη της σειράς.

«Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;» ρωτούσε το δίδυμο των Ρήγα – Αποστόλου πίσω στο 2000, όμως ποτέ τελικά δε μάθαμε. Αν και η σειρά κόπηκε μόλις 6 επεισόδια μετά την πρώτη προβολή της, πρόλαβε να μας χαρίσει αξέχαστες ατάκες. Ελένη Καστάνη και «Έλα δεν το πιστεύω» (ξέρω ότι το διάβασες με τη φωνή της, δεν γίνεται αλλιώς):

«Σ’ αγαπώ – Μ’ αγαπάς» και γέλιο μέχρι δακρύων με τις ατάκες του Θοδωρή Αθερίδη και της Δήμητρας Παπαδοπούλου. Θέλω να μου πεις αλήθεια όμως, μία δεν είναι η ατάκα που σκέφτεσαι με αυτή τη σειρά; Μ’ ένα στόμα, μία φωνή: «Εγώ πότε θα γίνω μάνα;».

Βίκυ Σταυροπούλου και Αλέξης Γεωργούλης μας έβγαλαν την ψυχή μέχρι να καταλήξουν μαζί στο «Είσαι το ταίρι μου» και μας χάρισαν αξιομνημόνευτες ατάκες μεταξύ των οποίων και το:

«Σαββατογεννημένες» και το γέλιο να ρέει άφθονο. Τι να πρωτοθυμηθείς και τι να διαλέξεις; Όλοι αγαπάμε τις σκηνές της καθηγήτριας κας Τόγκα και του ερωτοχτυπημένου Λαζάρου, οπότε σου θυμίζω αυτό:

Κανείς όμως δεν ξεχνά και την πύραρχο Μπία Μπέκου σε μια από τις πιο ωραίες της σκηνές (προσωπική αγαπημένη, μην τη χάσεις):

Γιώργος Καπουτζίδης στο σενάριο, μια από τις πιο χαρακτηριστικές κωμικές σειρές του καναλιού και η Θεοπούλα αγαπημένη όλων μας. «Στο Παρά Πέντε» λοιπόν:

-Μα τι νομίζουν ότι θα πω και πετάγονται όλοι;

-Το sex

-Άντε καλέ σιγά..

 

«Πενήντα Πενήντα», μια αντροπαρέα, πολλές ατάκες, ένα σωρό αστείες σκηνές. Μια από τις πιο χαρακτηριστικές αυτή:

Μάκης Κοτσάμπασης, ο γατόπαρδος του «Ευτυχισμένοι Μαζί» σπάει τα κοντέρ με το γνωστό «Φώτη, πιάσε μια μπύρα».

Δε θα μπορούσαμε φυσικά να μην κλείσουμε χωρίς μια από τις πρόσφατες κωμωδίες του καναλιού, το «Κάτω Παρτάλι». Όλοι οι χαρακτήρες είναι ένας κι ένας και μας χάρισαν πολύ γέλιο, ο Παντελής Καναράκης όμως ως Φρειδερίκη έκανε σίγουρα τη διαφορά.