MATTHEW MCCONAUGHEY

Χωρίς Matthew McConaughey, δεν (θα) είναι True Detective

Δεν είμαι από εκείνους τους τρουντετεκτιβικούς φανς που ένιωσαν ποτέ πως ο 2ος κύκλος της σειράς ήταν για τα σκουπίδια και που συνεπώς δεν στάθηκε στο ύψος αυτού που εισήγαγαν στις οθόνες μας τα 8 πρώτα επεισόδια. Σίγουρα κάτι έλειπε μονίμως, αλλά αυτό δεν ήταν το μυστήριο, η καχυποψία ή αποπνικτική αίσθηση παρακμής. Έλειπε όμως, ένα άλλο trademark, εξίσου ισχυρό: η προσωποποίηση όλων των παραπάνω από τα μούτρα, και την τέχνη του Matthew McConaughey.

Το True Detective δεν είναι ένα ακόμα τηλεοπτικό θέαμα. Είναι φαινόμενο. Εξάρτηση. Οικειοθελής σκλαβιά. Μια σειρά από πειραγμένες όσο και υπνωτιστικές σεκάνς, ένα ζοφερό μυστήριο του οποίου το μεγαλείο -μεταξύ μας- δεν έχει να κάνει με την κορύφωση ή τη λύση του τόσο, όσο με την παρακολούθησή του και με το γεγονός πως δίνει στον κάθε θεατή το δικαίωμα να δώσει τη δική του διάσταση στην ιστορία.

Κάθε σκηνή, κάθε ατάκα, κάθε χαρακτήρας σου δίνει πάτημα να τον κοιτάξεις καχύποπτα. Σε κάνει ν’ αμφιβάλλεις ενώ την ίδια στιγμή δε σου επιτρέπει να χάνεις την εμπιστοσύνη σου. Τέτοιο ύπουλο μαρτύριο, αναπάντεχο κι αναμενόμενο ταυτόχρονα.

Σε όρους βιομηχανίας θεάματος, πρόκειται για μια σειρά απ’ αυτές που στο βιογραφικό τους υπερηφανεύονται πως κάποτε κατάφεραν να “ρίξουν” τον server του HBO, μια αβάντα για κάθε ταλέντο και καριέρα που έχει την τύχη να συνδέσει τ’ όνομά του μαζί της. Κλασικό παράδειγμα η περίπτωση του Matthew McConaughey, για τον οποίο η σειρά λειτούργησε σαν την γέφυρα ανάμεσα σε μια δεκαετία στρωμένη με χαζοκωμωδίες και ένα όσκαρ. Ένα από τα πιο επιτυχημένα πειράματα που πραγματοποιήθηκαν πάνω στο γυαλί της μικρής οθόνης εδώ και καιρό.

Τα τελευταία νέα που έρχονται από τη σκοτεινή όχθη του True Detective μέσα από δημοσίευμα του Entertainment Weekly είναι πως η 3η αυτοτελής σεζόν- που όλοι ξέραμε ότι θα έρθει αργά ή γρήγορα χωρίς να μας το έχει υποσχεθεί κανείς- θα φέρει την υπογραφή του δημιουργού της, Nic Pizzolato και τη σύμπραξη του συγγραφέα και παραγωγού του Deadwood, David Milch. Κι όχι μόνο αυτό, η ίδια πηγή αναφέρει πως ο Pizzolato έχει ήδη γράψει τα 2 πρώτα επεισόδια, στα οποία κουμάντο (ίσως) κάνει ο Matthew McConaughey, από τη στιγμή που η επιστροφή του ακούγεται πιο δυνατά κι από τις καμπάνες της Λαμπρής. Άλλωστε ο Τεξανός της καρδιάς μας, δεν είχε ποτέ αποκλείσει την αναβίωση του ντετέκτιβ Rust Cohle (για κορόιδο τον έχεις περάσει τον Matthew;).

Το μόνο που περιμένουμε τώρα, είναι μια ανακουφιστική, επίσημη επιβεβαίωση από HBO μεριά.

 

ΥΓ. Τι ωραία να γυρνούσε και ο Woody Harrelson, τα έλεγαν τόσο ωραία μεταξύ τους.