WATCHLIST

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: Επιστρέφει στην τηλεόραση μετά από 14 χρόνια

ndp

Ο τελευταίος μόνιμος ρόλος της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη σε τηλεοπτική σειρά ήταν εκείνος της σπουδαίας ηθοποιού Έλλης Λαμπέτη στη σειρά του Alpha «Τελευταία παράσταση». Από το μακρινό 2004 που προβλήθηκε η σειρά μέχρι σήμερα, οι εμφανίσεις της ήταν μετρημένες και όλες σε αυτοτελή επεισόδια των σειρών του Πάνου Κοκκινόπουλου. Ωστόσο η αναμονή τελείωσε, καθώς από την επόμενη χρονιά η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη θα παίζει και πάλι στη μικρή οθόνη.

Η ηθοποιός είναι ανάμεσα στα πρόσωπα που απαρτίζουν τους πρωταγωνιστές της τηλεοπτικής μεταφοράς του μυθιστορήματος «Η ζωή εν τάφω» του Στράτη Μυριβίλη που θα πραγματοποιηθεί μέσω της συχνότητας της ΕΡΤ. Στην ίδια σειρά θα παίζει και ο Γιάννης Μπέζος. Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη μίλησε για την επιστροφή της σε συνέντευξή της στην Real Life και τον Βασίλη Μπουζιώτη.

«Είχα ρίξει όλο μου το βάρος στο θέατρο και δεν είχα χρόνο να μπω κανονικά σε μια σειρά, όπως έκανα παλιά με τα Βαμμένα κόκκινα μαλλιά, τον Κίτρινο φάκελο, Η αγάπη άργησε μια μέρα κλπ. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα μια πρόταση που να με εξιτάρει κι αυτή ήρθε από τον Τάσο Ψαρρά, που ετοιμάζει το “Η ζωή εν τάφω” του Μυριβίλη για την κρατική τηλεόραση. Όπως έχουμε δει στο παρελθόν, όταν η τηλεόραση δίνει χώρο σε δημιουργούς να μεταφέρουν στο γυαλί μυθιστορήματα που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία, τα αποτελέσματα τις περισσότερες φορές είναι εξαιρετικά. Ναι, τα κανάλια πρέπει να στηρίξουν τη μυθοπλασία και, ναι, η κίνηση της κρατικής μας τηλεόρασης να περιλάβει στο μενού της το «Η ζωή εν τάφω», δια χειρός και εμπνεύσεως Τάσου Ψαρρά, είναι εξαιρετική. Είναι χαρά μου, λοιπόν, να επιστρέψω στην τηλεόραση με μια τόσο φιλόδοξη δουλειά όπως αυτή», είπε η ηθοποιός.

Η ζωή εν τάφω είναι το πρώτο μυθιστόρημα του Μυριβήλη, δημοσιεύθηκε το 1930 και εξιστορεί βασισμένο στις δικές του προσωπικές εντυπώσεις τη φρίκη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και κάθε πολέμου γενικότερα. Ο κεντρικός ήρωας είναι ο λοχίας του πεζικού Αντώνης Κωστούλας που καταγράφει σε γράμματα-ημερολόγιο, που σκοπεύει να στείλει στην αγαπημένη του, τις εμπειρίες και τα συναισθήματά του από το Μακεδονικό Μέτωπο όπου πολεμάει το 1917.

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency