GAME OF THRONES

13 εντυπωσιακές αλήθειες που δεν ξέρεις για το Game of Thrones

To Game of Thrones μας έχει πάρει τα μυαλά καλοκαιριάτικα με τον κακό χαμό που διαδραματίζεται σε κάθε επεισόδιο. Αν το καλοσκεφτείς τι έμεινε; Δύο τελευταία επεισόδια βασικά ένα στην περίπτωση που έχεις δει ήδη το 6ο που διέρρευσε- τι περίεργο πράγμα κι αυτό με τις διαρροές; και μετά γεια σας, ραντεβού το 2018. Κλαίμε ήδη.

Πέρα όμως από την ιστορία που εκτυλίσσεται στις οθόνες μας, υπάρχει και μία ακόμα που είναι πέρα για πέρα αληθινή. Εκείνη την πίσω από τις κάμερες, που τρέχει στα παρασκήνια, παράλληλα με τα γυρίσματα, ό,τι δεν ξέρεις αλλά πολύ θα 'θελες να μάθεις για τα πρόσωπα και τις καταστάσεις που συνθέτουν το πραγματικό σύμπαν της αγαπημένης σου σειράς.

Έχουμε και λέμε:

Η γλώσσα των Ντοθράκι υπάρχει

Θες να μιλάς στην άγαρμπη ντοπιολαλιά του Khal Drogo; Ψάξε το λεξικό των Ντοθράκι, το οποίο αριθμεί περί τις 3.000 λέξεις και ανανεώνεται συνεχώς. Δημιουργός της διαλέκτου ο ειδικός τηλεοπτικός γλωσσοπλάστης, David J. Peterson.

Όπως και η συνταγή για περιστερόπιτα

Μπλιάξ. Μπλιάξ. George R.R. Martin τι σκεφτόσουν όταν την έφτιαχνες; Ναι η πίτα που είδες στον Μωβ Γάμο του Τζόφρι ήταν αληθινή. Κάποιος έσφαξε μερικά περιστέρια για να την φτιάξει.

Η σειρά θα γίνει αντικείμενο μαθήματος στο Harvard

Mάθήματα μεσαιωνικής ιστορίας υπό το πρίσμα της σειράς θα έχουν τη δυνατότητα να διδαχθούν τα τρομερά παιδιά του Harvard.

Ο γυμνοσάλιαγκας που τον έλεγαν Khaleesi

To 2013 οι επιστήμονες εντόπισαν στις ακτές της Βραζιλίας ένα θαλάσσιο ασπόνδυλο το οποίο ονόμασαν Tritonia Khaleesi. Κάποιοι λιώνουν στο Game of Thrones…

O Peter Dinklage δεν πέρασε ποτέ από οντισιόν

Ο Peter έγινε Tyrion εκτός συναγωνισμού. Για την ακρίβεια οι δημιουργοί της σειράς τον προόριζαν για το ρόλο πριν καν ξεκινήσουν τα γυρίσματα. Ο Dinklage με τη σειρά του πρότεινε τη Lena Headey για Cersei Lannister.

Το HBO έχει ραπάρει για το Game of Thrones

Κι αν δεν με πιστεύεις:

 

Το HBO πουλάει Σιδερένιους Θρόνους

Για την ακρίβεια, ρεπλίκες του διάσημου Iron Throne στην τιμή των 30.000 δολαρίων. Πολλά λεφτά για κάτι τόσο άβολο.

Το σπαθί του Γκάνταλφ ‘κάθεται’ στον Iron Throne

Mια ρεπλίκα του ξίφους του Γκάνταλφ μπηγμένη στην πλάτη του Σιδερένιου Θρόνου φέρνει τον George R.R. Martin πιο κοντά στον Tolkien.

Υπάρχουν 70 διαφορετικοί τρόποι να πεις “Hodor”

Ο Kristian Nairn, δηλαδή ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον συμπαθέστατο αρκουδάκο μας τον Hodor τερμάτισε την εκφώνηση του ονόματός του, χρωματίζοντάς το φωνητικά με 70 διαφορετικούς τρόπους. Γιατί άλλο Χόντορ κι άλλο Χόντορ.

Η Madonna έχει ντυθεί Khaleesi

H βασίλισσα της ποπ ζήτησε από την παραγωγή της σειράς μια στολή της ξανθιάς αγαπημένης μας με τις κοτσίδες για να τη βάλει ανήμερα του Purim που είναι το Εβραϊκό καρναβάλι, σα να λέμε.

Ο Maester Aemon ήταν όντως τυφλός

Ο Peter Vaughan, ο ηθοποιός που έπαιξε τον ηλικιωμένο πονηρούλη Maester δεν έπαιζε τον τυφλό, αλλά ήταν κιόλας.

O Ian Whyte έχει παίξει 4 διαφορετικούς ρόλους

Έχει κάνει έναν White Walker, έναν γίγαντα που δεν έχουμε ιδέα πώς λεγόταν, τον Sir Gregor Clegane και τον γίγαντα Wun Wun.

O Theon Greyjoy είναι ο αδερφός της Lilly Allen

O Alfie Allen είναι ο μεγάλος αδερφός της διάσημης τραγουδίστριας, στη οποία είχε γίνει πρόταση να υποδυθεί την πριγκίπισσα Yara, αλλά αρνήθηκε. Κορόιδο πιάστηκε.