WATCHLIST

Δύο Ξένοι: Ο Αλέξανδρος Ρήγας αποκαλύπτει γιατί δεν συνεχίστηκε η σειρά και ποιο θα ήταν το τέλος

'Εχει μεγαλώσει γενιές και γενιές. Οι Δύο Ξένοι, μία από τις πιο αγαπημένες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης γίνεται φέτος 20 χρονών (!). Αν θυμάσαι, έχουμε κάνει και επετειακό κουίζ. Είχε όλα τα φόντα για να συνεχιστεί, αλλά σταμάτησε στις 2 σεζόν. Γιατί άραγε;

Ο Αλέξανδρος Ρήγας σε συνέντευξή του στο περιοδικό Down Town δίνει την απάντηση: Δεν πήγαμε 3η σεζόν, παρά το γεγονός ότι είχαμε αρχίσει τις προετοιμασίες. Είχαμε νοικιάσει ένα σπίτι στη Μάνη με τον Δημήτρη Αποστόλου για να γράψουμε τα τελευταία 12 επεισόδια. Ξεκινήσαμε να γράφουμε, κάναμε μία συνάντηση με την Εβελίνα, η οποία όμως είχε κλείσει ένα δύσκολο και απαιτητικό θεατρικό έργο. Εκεί κάπου συνειδητοποιήσαμε ότι κατά κάποιον τρόπο δεν θα έπρεπε να γίνει. Στενοχωρηθήκαμε, υπήρξαν κάποιες εντάσεις, τελικά τα πρώτα 6 επεισόδια υπάρχουν πλέον σε κάποιο συρτάρι και μετά τα υπόλοιπα είναι ιστορία” είπε ο σεναριογράφος.

Κι αν συνεχιζόταν πώς θα ήταν η ιστορία του Κωνσταντίνου και της Μαρίνας; Ο Ρήγας δίνει την απάντηση:”Το πρώτο επεισόδιο του τρίτου κύκλου ήταν πολύ σκοτεινό και πικρό. Οι μόνες κωμικές νότες ήταν από την Ντένη και τη Φλώρα, που στο σενάριο συγκατοικούσαν πια και είχαν αναλάβει το μεγάλωμα των παιδιών. Όλα εξελίσσονται τρία χρόνια μετά. Εκείνος μετακομίζει στο Λονδίνο, εκείνη μεγαλώνει τα δίδυμα. Οπότε η κωμωδία είχε να κάνει με το μεγάλωμα των μωρών. Όλο το υπόλοιπο ήταν σκοτεινό. Η Μαρίνα πλέον έχει αφήσει το πρωινό και κάνει talk show. Εκείνος αποφασίζει να ανεβάσει την Αντιγόνη, κάνει οντισιόν και βλέπει απανωτά flashbacks με τη Μαρίνα. Ένας φίλος του προτείνει να ρίξει την τελευταία του ζαριά. Πηγαίνει στην Αθήνα, έχει επαφή με τα παιδιά και στο τέλος η Μαρίνα λέει το ‘Ναι’ να δουλέψουν μαζί, αφήνοντας τους θεατές να καταλάβουν ότι θα είναι μαζί”.

Αχ, τι ωραία που θα ήταν!