WATCHLIST

Το viral βίντεο με τους 1000 μουσικούς που παίζουν το Smells like teen spirit των Nirvana

Μπορεί η πορεία των Nirvana να ήταν σύντομη και η ζωή του frontman και βασικού παράγοντα της μπάντας, Kurt Kobain, να έληξε πρόωρα, όμως πρόλαβαν να υπάρξουν από τους πρωτεργάτες της grunge μουσικής και κουλτούρας γενικότερα και να αφήσουν μερικά τραγούδια-διαμάντια, που ακούγονται ακόμα και σήμερα και μάλιστα στη διαπασών. Ένα τέτοιο είναι αναμφίβολα και το κομμάτι "Smells like teen spirit", το οποίο προκάλεσε αίσθηση όχι μόνο για τους στίχους και τον ήχο του, αλλά και για το video clip που το συνόδευσε.

Όσο γνωστό και αν είναι το τραγούδι, απέκτησε μια άλλη και πρωτόγνωρη όταν το έπαιξαν 1000 μουσικοί μαζί για το That’s Live – the Biggest Rock Band on Earth που έλαβε χώρα το 2016 στην Ιταλία.

Το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από εκπληκτικό, καθώς είναι θεαματικό το πώς συγχρονίζονται απόλυτα μεταξύ τους οι 1000 μουσικοί, ενώ φυσικά το κοινό παρακολουθεί εξτασιασμένο.

Η πραγματικά πολυπληθής ομάδα των performers δεν αποτελείται μόνο από Ιταλούς, αλλά και από Καναδούς, Γερμανούς, Κροάτες κ.ά. μουσικούς. Μια ακόμη αφορμή για να αντιληφθούμε πώς η μουσική μπορεί και ενώνει υπέροχα τους ανθρώπους.

Δες το βίντεο: