DOVE

Πώς η μουσική μπορεί να σε κάνει να νιώθεις όμορφη;

Σκέψου όλες εκείνες τις φορές που έχεις νιώσει το κεφάλι σου έτοιμο να εκραγεί από τις υποχρεώσεις στη δουλειά και τις στιγμές που το άγχος δεν σου επιτρέπει να χαλαρώσεις και σου χαλάει τη διάθεση. Και τώρα σκέψου τι συμβαίνει όταν πατάς το play σε έναν αγαπημένο σου δίσκο.

Δεν είναι σαν να εξαφανίζονται όλοι και όλα από γύρω σου;

Η μουσική ήταν ανέκαθεν ο ιδανικός τρόπος να χαλαρώσουμε- από την πρώτη φορά που ακούσαμε ένα νανούρισμα από την μαμά μας για να κοιμηθούμε, μέχρι τα βράδια που ξαπλώνουμε στον καναπέ και ακούμε τον αγαπημένο μας δίσκο κοιτώντας το ταβάνι. Έχει αποδειχτεί άλλωστε ότι η μουσική επηρεάζει σημαντικά την ψυχολογία μας.

Έρευνες έχουν δείξει ότι η τάση μας να ακούμε θλιμμένη μουσική μειώνει τελικά τη στεναχώρια μας, αντί να μας ρίχνει σε κατάθλιψη, καθώς μας θυμίζει ωραίες στιγμές, με αποτέλεσμα να μας φτιάχνει *σχετικά* τη διάθεση. Ενδεχομένως θα έχεις παρατηρήσει και εσύ πόσο πιο ανάλαφρη και ανακουφισμένη δείχνεις μετά από μια δακρύβρεχτη ακρόαση κάποιου κομματιού, που σου θυμίζει ορισμένες καταστάσεις. Αυτό συμβαίνει γιατί επιτρέπεις στον εαυτό σου να αισθανθεί πλήρως τον πόνο, την απώλεια και την απογοήτευση χωρίς πίεση, κάτι που προφανώς αποσυμπιέζει τον οργανισμό σου και στο τέλος της ημέρας σε χαλαρώνει και σε λυτρώνει Φαντάσου, λοιπόν, τι κάνει στον οργανισμό σου η μουσική που έχει γραφτεί για να σε χαλαρώσει και να σε κάνει να αισθανθείς όμορφα.

Θα έχεις νιώσει, πιθανώς, ανατριχίλα ακούγοντας κάποια συγκεκριμένα κομμάτια- αυτή η εμπειρία ονομάζεται από τους Γάλλους ”frisson” και είναι σαν να διαπερνούν την επιδερμίδα σου κύματα ικανοποίησης και σύμφωνα με ορισμένους ερευνητές είναι σαν ”οργασμός του δέρματος”. Όταν, λοιπόν, απολαμβάνεις υπέροχες μελωδίες, που σε βυθίζουν σε ένα χαλαρό περιβάλλον, όπου το μυαλό σου πλημμυρίζει με ωραίες αναμνήσεις και εικόνες, το δέρμα σου, το είναι σου όλο αλλάζει. Αποκτά μια λάμψη και μια φρεσκάδα που δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο.

Η Dove, ούσα γνωστή για την αγάπη της να φροντίζει την επιδερμίδα μας, αυτή τη φορά έβαλε στόχο να μας χαλαρώσει και να μας κάνει να νιώσουμε όμορφες με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Εκτός από την καινούργια σειρά αφρόλουτρων Dove Nourishing Secrets, δημιούργησε σε συνεργασία με το Spotify 3 playlists, εμπνευσμένες από τα αρώματα και τις εικόνες της Ιαπωνίας, της Ινδίας και της Κεντρικής Αμερικής. Αυτό που σου μένει να κάνεις είναι να ακούσεις όποια playlist σου αρέσει και να ανακαλύψεις το μυστικό ομορφιάς και να μπεις στην κλήρωση για μια ετήσια συνδρομή στη μουσική πλατφόρμα.

Ιαπωνία

Ινδία

Κ. Αμερική