WATCHLIST

5 υπέροχες διασκευές που χρωστάμε στον Κωστή Μαραβέγια

Ένας ιδιαίτερος καλλιτέχνης, αγαπητός όσο λίγη. Η παρουσία του στη σκηνή είναι συνυφασμένη με τις πιο μελωδικές, κεφάτες και νοσταλγικές αναμνήσεις που μπορεί να ζήσει κανείς σε μια συναυλία. Μποέμ, ρετρό, ρομαντικός, χορευτικός. Με αφορμή τη ραδιοφωνική του παρουσία στην εκπομπή του Χρήστου Παπαμιχάλη στο Ραδιόφωνο 24/7 τη Δευτέρα στις 27 Νοεμβρίου 22:00 - 24:00 πατάμε το play σε διασκευές αγαπημένων ελληνικών και ξένων τραγουδιών που οφείλουμε στον Κωστή Μαραβέγια. 

Παρτίδες

Κυκλοφόρησε το 1951 σε μουσική Μανόλη Χιώτη και στίχους Χαράλαμπου Βασιλειάδη. Η πρώτη εκτέλεση ανήκει στους Τάκη Μπίνη, Στέλλα Χασκίλ και Μανόλη Χιώτη, ενώ ακολούθησαν αρκετές ακόμα από καλλιτέχνες όπως ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Δημήτρης Μυστακίδης αλλά και ο Κωστής Μαραβέγιας, ο οποίος του έδωσε έναν πιο βαλκανικό ήχο.

 

Φίλα με ακόμα

Το Baciami Ancora του Jovanotti είναι ένα πολύ ωραίο τραγούδι που κυκλοφόρησε πριν 7 χρόνια ως theme της ομώνυμης ιταλικής ταινίας. Να μας συγχωρεί ο Jovanotti, αλλά ο Κωστής Μαραβέγιας μαζί με τον Πάνο Μουζουράκη το είπαν καλύτερα. Το ακορντεόν έκανε τη διαφορά.

Πες μου μια λέξη

Η ηχογράφηση των 2 συναυλιών του Κωστή Μαραβέγια στον Κήπο του Μεγάρου πριν 4 καλοκαίρια είναι ένα διαμαντάκι.  Κορυφαία στιγμή τόσο στο live όσο και στο δίσκο, η διασκευή της θρυλικής μελωδικής στιγμής του Δημήτρη Χορν και της Μάρως Κοντού στην ταινία Αλίμονο στους Νέους (1961).

Να το πάρεις το κορίτσι

Άλλο ένα κλασικό παλιό αγαπημένο τραγούδι που συνηθίζουμε να χορεύουμε στις συναυλίες του Maraveyas Ilegal. 

O Sarracino

Ο Κωστής Μαραβέγιας έχει αδυναμία στο βιμπράτο των ιταλικών τραγουδιών. Ένα από τα κομμάτια που συμπεριλαμβάνει συνήθως στα live του είναι το O Sarracino του Renato Carosone, το οποίο γράφτηκε το 1958.

 

*Περισσότερος Κωστής Μαραβέγιας τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου στην εκπομπή του Χρήστου Παπαμιχάλη το ”Soundtrack της Νυχτιάς” στις 22:00-24:00

 

Κεντρική Φωτογραφία: NDP Photo Agency