LIFE

13 φωτογραφίες για να σταματήσεις να ασχολείσαι με το κινητό σου

Δεν νομίζω πως έχουμε ανάγκη από άλλες έρευνες και κουίζ για να μας επισημάνουν πόσο εθισμένοι είμαστε με τα κινητά μας τηλέφωνα. Αν εσύ δεν έχεις τσακωθεί ακόμα με το αγόρι ή τη φίλη σου επειδή κάποιος απ' τους δυο σας νιώθει ότι τον έχει αντικαταστήσει ένα smartphone, τότε σας ζηλεύω.

Για όλους μας τους ”φυσιολογικούς ανθρώπους” που δηλώνουμε ανοιχτά εθισμένοι στην τεχνολογία τσέπης και αναγνωρίζουμε το πρόβλημά μας, ο αμερικανός φωτογράφος Eric Pickersgill, δούλεψε πάνω σ’ ένα project που εμπνεύστηκε από μια τυχαία στιγμή που είχε σε ένα νεοϋορκέζικο καφέ.

”Μια οικογένεια καθόταν δίπλα μου. Δεν πολυμιλούσαν. Ο πατέρας και οι δυο κόρες είχαν έξω τα κινητά τους, ενώ η μητέρα δεν έχει ή δεν το χρησιμοποιεί. Κοιτάζει έξω από το παράθηρο, λυπημένη και μόνη, παρόλο που έχει για συντροφιά την οικογένειά της. Ο πατέρας κάθε τόσο σηκώνει το κεφάλι του και ανακοινώνει περήφανος κάποια παράξενη πληροφορία που βρήκε στο διαδίκτυο.”

Αντλώντας έμπνευση από αυτή τη στιγμή, φωτογράφισε φίλους και γνωστούς σε στιγμές της καθημερινότητάς τους, αφαιρώντας τα κινητά τους τηλέφωνα από τα χέρια. Πώς το πέτυχε αυτό; Τους ζήτησε να μείνουν ακίνητοι, αφαίρεσε τη συσκευή από τα χέρια τους και στη συνέχεια τράβηξε τη φωτογραφία. Ακολουθούν μερικές εικόνες που μπορεί να σε κάνουν να νιώσεις άβολα. Ειδικά αν βλέπεις και τον εαυτό σου σε αυτές.