OPINIONS

Τα 10 βάσανα της εξεταστικής

Είναι αρχές Μαίου και ο ήλιος καίει. Τα μυαλά μας έχουν παρει αέρα και νιώθουμε ένα αόρατο χέρι να μας κρατάει και να μας τραβάει προς τις παραλίες. Μα πώς να αντισταθούμε στο βελούδινο και ζεστό αυτό χεράκι; Το ξέρω - μην πεις τίποτα - έχω κοπεί!

Από την Σάββια Σιάτη

Έχω μια φανταστική ιδέα: σε αυτή την εξεταστική να αγοράσω μια μικρή πισιίνα πλαστική και να την βολέψω στην βεράντα του διαμερίσματος μου που είναι και μεγάλη και να ξαπλώνω εκεί ανενόχλητη με ένα βιβλίο στο χέρι. Φυσικά τα γραφεία απέναντι θα κάνουν πάρτυ αλλά είναι ο μόνος τρόπος επιβίωσης της τελευταίας (ελπίζω) εξεταστικής.

Έχω ακόμα μία φανταστική ιδέα: αποφάσισα πως θα διαγράψω τον λογαριασμό μου στο facebook, στο instagram, στο twitter για να μην βλέπω μπροστά μου όλους τους ”πρώην” φίλους μου (είναι πρώην αφού πήγαν χωρίς εμένα) που κάνουν το μπάνιο τους στις παραλίες και αράζουν με την φραπεδάρα τους χωρίς να αγχώνονται αν θα προλάβουν να κάνουν σκονάκια ή αν θα έρθει το “φυτό” η Μαρία και καθίσει κοντά σου για να μπορείς να αντιγράψεις με την ηρεμία σου.

 

Δεν τελείωσα με τις φανταστικές μου ιδέες: θα το παίξω πως δεν έχει φτάσει το καλοκαίρι όχι μόνο γιατί θα μου γυρίσει το μάτι αλλά και επειδή οι μπότες είναι η τέλεια θήκη- φωλίτσα για τα σκονάκια. Τι να μου κάνει η σαγιονάρα; Ας γκαγκανιάσω.

Με κοροϊδεύεις τώρα, αλλά τα βάσανα του φοιτητή στην εξεταστική είναι πολλά…

1. Να γεμίζουν οι παραλίες και εσύ να μην μπορείς να πας..

Εσύ θα είσαι πάνω από το βιβλίο και θα βλέπεις αντί για γράμματα θάλλασα,γρανίτα και ξαπλώστρα. Θα κάνεις μια ώρα για να διαβάσεις μια σελίδα που στο τέλος το μόνο που κράτησες είναι πως σε 23 μέρες και 23 δευτερόλεπτα θα μπορείς να πας παραλία. Όχι, εντάξει, όχι μόνο αυτό, βρήκες και ποιο μαγιό θα πάρεις και τι παρεό θα φοράς!

2. Μηνύματα κακίας και απανθρωπιάς από τους φίλους σου

Λίγη κατανόηση παρακαλώ! Δεν αρκεί που έχουν πάρει τα beach bars σου στέλνουν και τις selfies και το μαρτίνι τους. Προδότες

3. Δεν φτάνει που δίνεις μάθημα μέσα στο καλοκαίρι να είναι και Σάββατο

Ε μα πια. Κανένας σεβασμός. Φταίω εγώ που θα έρθω βόλτα ξανά τον Σεπτέμβρη, όχι πες μου!

4.Να δίνεις τελευταία από την παρέα, το τελευταίο μάθημα σου

Δεν υπάρχει καμία κατανόηση. Μα να μην το σκεφτεί κανείς πως είναι ό,τι πιο βασανιστικό μπορείς να κάνεις σε ένα φοιτητή. Να πάει η παρέα σου στην Αγία τη Νάπα ή τη Χαλικιδική και συ να δίνεις Πολιτιστική Πολιτική!

5. Να έχεις τον επιτηρητή πάνω στο κεφάλι σου

 

Δεν φτάνουν τα παραπάνω, να προσπαθείς να αντιγράψεις γιατί δεν βρήκες το κουράγιο να διαβάσεις με όλα αυτά που γίνονται γύρω σου και να έχεις τον επιτηρητή πέρα δώθε πάνω από το κεφάλι σου. Κανένα έλεος.

6. Ο κούκλος Πάνος και οι κοιλιακοί του να βρίσκονται μόλις 20 λεπτά από το σπίτι σου

Τον γουστάρεις και αυτός βρίσκεται στην παραλία βλέποντας ”πεταχτά” οπίσθια και στήθος κατά μήκος της αμμουδιάς και εσυ καημένη μου στάζεις από ιδρώτα γιατί χάλασε το κλιματιστικό και προσπαθείς να βρεις τεχνικό καλοκαιριάτικα.

7. Κάνεις τον κόπο και διαβάζεις όλο το βιβλίο…..και σου βάζουν από τις σημειώσεις

Αφού ξέρεις πως είναι καλοκαίρι, ξέρεις πως κανείς δεν έρχεται στο μάθημα σου εκτός από την Μαρία το φυτό και ξέρεις πως κανείς δεν έχει σημειώσεις από τις παραδόσεις σου. Γιατί μας το κάνεις αυτό;

8.Έχεις καθημερινή και πρωινή αναφορά από την μητέρα σου

Και να θες να ξεχάσεις ότι δίνεις μάθημα αύριο ή να το αποφύγεις και να πας στον Μάνο να δεις αν έσφιξαν περισσότερο οι κοιλιακοί του, δεν μπορείς! Η μητέρα κέρβερος θα το καταλάβει και θα σε αναγκάσει να διαβάσεις.

9. Δεν έχεις καμία φωτογραφία για το instagram και το hashtag #καλοκαίρι2015 παρά μόνο για το #μισώτηνεξεταστική

Εσύ να βάζεις φωτογραφία με το βιβλίο των μέσων και τον χυμό της μάνας (που πρέπει να τον ρουφήξεις αμέσως για να μην φύγουν οι βιταμίνες) και η Νατάσα να βάζει τους κοιλιακούς της (που εσύ δεν έχεις) φορώντας το μπικίνι της και πίνοντας το μαρτίνι της  που αλλού; Στην παραλία!

10. Το σιχαμερό χαμόγελο της Μαρίας ότι πέρασε το μάθημα, ενώ εσύ ψάχνεις ακόμα αν έδωσες το σωστό μάθημα

 

Το φυτό με τα σιδεράκια που γυαλίζουν στον ήλιο να έχει το θράσος να χαμογελάει και να σε κοροϊδεύει επειδή αυτή πέρασε το μάθημα και εσύ ψάχνεις ακόμα πιο σκονάκι ταιριάζει στην ερώτηση

Επειδή όλα αυτά είναι απάνθρωπα ……..Ραντεβού τον Σεπτέμβρη λοιπόν!