OPINIONS

Ποιες σχέσεις να στείλεις στον αγύριστο αυτή την άνοιξη

Είναι αυτά τα ρημάδια τα 2-3 πουλόβερ, που κάθε χρόνο τα έχω στη ντουλάπα κι ας μη τα φοράω. Το ένα με τσιμπάει, το άλλο απλά δεν ταιριάζει με τίποτα και το τρίτο, ενώ είναι πάρα πολύ ωραίο, ξεμένει κάθε χειμώνα στο πίσω ράφι.

Φέτος, αποφάσισα να δω την αλήθεια κατάματα. Δεν τα χρειάζομαι. Τώρα που θα κατεβάσω τα καλοκαιρινά, θα τους δώσω μια να βγουν από το σπίτι. Και έτσι που έχω πάρει φόρα, δε θα μείνω μόνο στη ντουλάπα μου, αλλά ακολουθώντας την ίδια τακτική θα ξεσκαρτάρω και τη ζωή μου. Γιατί εκτός από τα ρούχα, είναι και μερικοί άνθρωποι που βαραίνουν τα συναισθηματικά μου ράφια.

Αν και εσύ είσαι σε αυτή τη φάση, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το ποιες ακριβώς σχέσεις θέλουν πέταμα. Ναι, πέταμα, μη σου φαίνεται περίεργη αυτή η λέξη. Δε θα δολοφονήσεις κανέναν, απλά θα τον βγάλεις από την ζωή σου. Τα μεγάλα, κόκκινα και χορταστικά Χ που πρέπει να ρίξεις, για να νιώσεις πολύ πιο ανάλαφρη και ευδιάθετη την όμορφη αυτή εποχή του χρόνου.

ΤΟΥΣ “ΦΙΛΟΥΣ”

Με εισαγωγικά. Μην τρέξεις παρακάτω στο κείμενο, γιατί είναι πολύ πιθανό να έχεις τέτοιους και απλά να μην θες να τους αναγνωρίσεις. Ας πάρουμε για παράδειγμα εκείνη τη “φίλη”.

Κάθε φορά που βγαίνεις μαζί της, αισθάνεσαι ότι δεν ακούει ποτέ όσα έχεις να της πεις; Δεν γελάτε πια αληθινά μαζί; Σε πληγώνει συχνότερα από ότι σε κάνει να γελάς; Ακόμα δε μπορείς να ξεπεράσεις το άσχημο παρελθόν σας; Δεν έχεις όρεξη να πας μαζί της ένα διήμερο; Βλέπεις να χτυπάει το τηλέφωνο και δε θες να το σηκώσεις; Κάθε φορά που τη συμβουλεύεις με αγάπη, θυμώνει;

Aν απάντησες ναι, το πιθανότερο είναι να πρόκειται για φίλη, η οποία ποια δε χωράει στη ζωή σου. Δε χρειάζεται να μαλώσεις, δε χρειάζεται να πικράνεις κανέναν. Απλά αποφάσισε το και σταδιακά πάρε τις αποστάσεις σου. Είναι ένα πουλόβερ που δε σου κάνει πια. Οι άνθρωποι αλλάζουν και είναι πάρα πολύ φυσιολογικό να μην περνάμε καλά με ανθρώπους που παλιά θεωρούσαμε BFFE.

ΤΟ ΑΠΩΘΗΜΕΝΟ

 

Τόσες φορές τα έχουμε πει και δε θα σταματήσουμε να τα λέμε, μέχρι να τα εμπεδώσεις και εσύ και εμείς και να πάρουμε την απόφαση που πρέπει. Ας πούμε αντίο στα απωθημένα!

Πόσο καιρό ακόμα θα λιώνεις μόνο που τον βλέπεις; Πόσα χρόνια με το που θα σου στέλνει μήνυμα, εσύ θα παρατάς τα πάντα και θα τρέχεις να τον δεις ή απλά να του απαντήσεις; Τα απωθημένα πιάνουν συναισθηματικό χώρο. Μόλις τα αφήσεις στην άκρη, θα δεις ότι κάτι καλό θα προκύψει.

Αυτή την Άνοιξη ας πετάξουμε τους άντρες που δε μπορούμε να έχουμε, μακρυά.

ΤΟΝ ΝΥΝ ΠΟΥ ΔΕΝ

Είστε μαζί. Περνάς πάρα πολύ ωραία αλλά δεν. Δεν είσαι ερωτευμένη, δεν είναι αυτός ο κάποιος που φαντάζεσαι να συνεχίζεις τη ζωή σου μαζί του. Γενικά πιστεύεις ότι είναι θέμα χρόνου να χωρίσετε, απλά δε ξέρεις πότε θα νιώσεις έτοιμη. Πάρε απόφαση και προχώρα. Καλοκαίρι έρχεται, η φάση του χωρισμού θα περάσει πιο εύκολα.

ΤΗ ΘΕΙΑ (ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΚΑΓΟ)

Πολλές τοξικές σχέσεις πολλές, μπορεί να τις έχεις μέσα στην οικογένεια σου. Εκείνη η θεία, που κάθε τόσο σε παίρνει τηλέφωνο και σε φορτώνει ενοχές, σου θυμίζει λάθη, σου κάνει παρατηρήσεις. Βγαλ’ τη από τη ζωή σου. Μπορείς να διατηρήσεις τυπικές σχέσεις και να μη λες ναι κάθε φορά που προτείνει να έρθει στο σπίτι σου ή να πας στο δικό της. Ή μην απαντάς για προσωπικά ζητήματα ώστε να ξέρει λιγότερα. Γενικά μακρυά και αγαπημένοι. Το ότι έχετε δεσμούς αίματος, δε σημαίνει ότι είσαι και εφόρου ζωής δεσμευμένη με τοξικά άτομα.

ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ

 

Καυτή πατάτα. Πως να ξεφορτωθείς ένα αφεντικό που δεν αντέχεις; Νομίζεις ότι δε γίνεται. Θα το κάνεις να γίνει. Ψάξε να βρεις δουλειά αλλού – ναι ξέρω ότι το γράφω ενώ βρίσκομαι στην Ελλάδα, αλλά σκέψου θετικά. Αποφάσισε τις επόμενες κινήσεις σου, γιατί πολύ απλά δε θα τη βγάλεις καθαρή αν κάθε μέρα που περνάει σε πιάνει δύσπνοια με εκείνον/ εκείνη απέναντι σου.

Στην τελική, σκέψου ότι αν είναι κάποια στιγμή να φύγεις από αυτή τη δουλεία, τότε η Άνοιξη είναι η καλύτερη περίοδος. Ωραίος καιρός για βόλτες και για ηλιοθεραπείες.

Προσοχή: Το χρήμα, είναι μια πάρα πολύ καλή δικαιολογία για να αφήσεις αυτό το τοξικό πουλόβερ στη ντουλάπα. Όμως, δείξε δύναμη. Αν όντως δεν έχεις άλλη δουλειά και οικονομική ευχέρεια, τότε πριν την κοπανήσεις, συζήτησε τα προβλήματα σου. Μπορεί η λύση να βρεθεί από το πουθενά!

ΒΟΝUS ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Αν υπάρχουν κάποιες σχέσεις που δεν εμπίπτουν στις παραπάνω ενότητες, τότε κάνε ένα εύκολο τεστ. Σκέψου το πρόσωπο που θέλεις και απάντησε στις παρακάτω ερωτήσεις:

Σε επιβαρύνει;  Είναι μπελάς; Σε κάνει να αισθάνεσαι ότι σε χρησιμοποιεί; Σε θέλει απλά για να περνάει καλά όποτε του καπνίσει; Συζητάς μαζί του χωρίς δεύτερη σκέψη; Το θες στη ζωή σου;

Όχι, ε; Τότε καλό ξεσκαρτάρισμα! Και επειδή η εποχή το επιτάσσει, όσο θα πετάς τα παλιά πιάσε και ένα τραγούδι:

Σαν της γαρδένιας τον ανθό

που ζει μια νύχτα μόνο

και το δικό μας όνειρο

το βρήκα κάποιο δειλινό σκουπίδι, σκουπίδι

μες στο δρόμο