OPINIONS

Άντρας νάρκισσος. Τον βρήκες; Τρέχα να σωθείς

Περνάς κι εσύ μία φάση ενθουσιασμού και ποια είμαι εγώ να στη χαλάσω. Λυπάμαι αλλά θα την χαλάσω γιατί είναι κρίμα κι άδικο να ταλαιπωρηθείς χάνοντας χρόνο και ξοδεύοντας ψυχικά αποθέματα. Παγκόσμια Ημέρα Άντρα σήμερα και μία καλή ευκαιρία να μιλήσουμε για τα χαρακτηριστικά που κάνουν έναν άντρα να φαντάζει ιδανική επιλογή. Γιατί υπάρχουν κι αυτές, να τα λέμε κι αυτά, να τα επισημαίνουμε γιατί το τσουβάλιασμα σε καλό δε θα μας βγει. Δεν είναι όλοι οι άντρες ίδιοι κι αν είχες πετύχει το τζακ ποτ ‘’τι κακό με βρήκε’’ δεν είναι είναι σωστό να γίνονται γενικεύσεις.

Και επιστρέφω στον ενθουσιασμό σου. Τι ψάχνει μία γυναίκα σε έναν άντρα; Ποια είναι τα σημάδια που θα την κάνουν να σκεφτεί πως βρέθηκε στο δρόμο της το δέκα το καλό; Και ποια είναι αυτά που θα πρέπει να κινητοποιήσουν τον εγκέφαλο ώστε να δώσει εντολή στα πόδια για να τρέξουν μακριά; Τον είδες κι έπαθες ατύχημα, βάζω στοίχημα. Η εξωτερική εμφάνιση σου έκανε εντύπωση. Γιατί να νιώσεις άσχημα για αυτό; Η βιτρίνα σε τραβάει στο μαγαζί κι όχι ένα φόρεμα στην αποθήκη του τρίτου υπογείου. Το αν θα το ανακαλύψεις είναι κουβέντα που πρέπει να γίνει σε  δεύτερο χρόνο.

Ο Στέλιος σου άσκησε γοητεία, σε τράβηξε καταπάνω του σαν μαγνήτης και για πότε ανταλλάξατε ονόματα, φιλιά και κοπλιμέντα ούτε που κατάλαβες. Βγήκατε ραντεβού. Κι ένα επόμενο. Το γκρουπ στο Viber πήρε φωτιά. Οι κολλητές σου περίμεναν ενημέρωση κι εσύ δεν είχες λόγια να περιγράψεις όσα σε χτύπησαν κατακέφαλα. Ο ένας, ο μοναδικός, το άλλο το μισό σου.

Μήπως να μη βγάζεις γρήγορα συμπεράσματα έλεγαν εκείνες κι εσύ απαντούσες με καρδούλες, αρκουδάκια και αρκουδάκια με καρδούλες. Οι μέρες περνούσαν κι ο ενθουσιασμός σιγά σιγά υποχωρούσε δίνοντας χώρο στην καθημερινότητα να σου καθαρίσει τα μάτια. Μήπως είχες κάνει ένα μικρό λαθάκι;

Μήπως η πρώτη εντύπωση θόλωσε την κρίση σου; Μήπως βρε παιδί μου; Λέω εγώ τώρα κι απάντηση δεν παίρνω. Το πρόβλημα μόλις εντοπίστηκε. Ο Στέλιος είναι νάρκισσος και τα σημάδια ήταν εκεί για να τα δεις.

-Δεν υπάρχει κάποιος πετυχημένος από εκείνον.

-Λατρεύει να μιλά για τον εαυτό του.

-Δεν τον απασχολούν τα δικά σου θέματα γιατί τα δικά του είναι πάντα σοβαρότερα.

-Είναι εγωιστής.

-Είναι διαρκώς συναισθηματικά μη διαθέσιμος.

-Χρησιμοποιεί τη γοητεία του για να κερδίσει.

-Αντιδρά άσχημα όταν δεν παίρνει αυτό θεωρεί πως αξίζει.

-Έχει ωραιοπάθεια.

-Διοχετεύει όλα του τα συναισθήματα στον αυτοθαυμασμό.

Έμπλεξες στα πολύ δύσκολα και με κάθε τρόπο πρέπει να απομακρυνθείς. Ο νάρκισσος δεν αλλάζει γιατί πολύ απλά θεωρεί πως δεν έχει ελαττώματα. Είναι ένας άνθρωπος που θα έχει πάντα προτεραιότητα τον εαυτό του. Θα ζητά επιτακτικά χωρίς να δίνει γιατί κανένας δεν είναι άξιος της προσφοράς του. Δε θα σε αγαπήσει δυνατά, δε θα τα δώσει όλα για εσένα, δε θα είναι εκεί όταν τον χρειαστείς. Φυσικά, θα ζητήσει όλα τα παραπάνω. Η συναισθηματική σας σχέση θα είναι πάντα ελλιπής. Θα βάζει όρια και εμπόδια.

Και τελικά τι είναι αυτό που θέλει μία γυναίκα; Μία συναισθηματική ανυδρία ή μία σχέση γεμάτη αγάπη, σεβασμό και κατανόηση; Να ψάχνεις τον άνθρωπο που θα σε κάνει ευτυχισμένη χωρίς ανταλλακτικούς όρους.