CELEBRITIES

“Plastic Is Not Fantastic!”: Βoo Is A State Of Mind 20

Πιστεύουμε ότι το πλαστικό είναι η εύκολη και βολική λύση. Στην πραγματικότητα όμως, η εξάρτηση που έχουμε αναπτύξει με το πλαστικό μίας χρήσης έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

 

Είμαστε τόσο εθισμένοι που τα στατιστικά είναι τρομακτικά:

> Περίπου 4,8 – 12,7 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού καταλήγουν κάθε χρόνο στους ωκεανούς. Στη Μεσόγειο συγκεκριμένα, πλαστικά υπολείμματα έχουν βρεθεί στο στομάχι ψαριών, πουλιών, χελωνών και φαλαινών.

> Χρησιμοποιούμε πολύ περισσότερο πλαστικό απ’ ότι χρειαζόμαστε. Καθημερινά στη χώρα μας σερβίρονται κατά μέσο όρο 1.000.000 πλαστικά ποτήρια μόνο για καφέ.

> Η ανακύκλωση δεν είναι επαρκής λύση. Παράγουμε όλο και περισσότερα πλαστικά μίας χρήσης και μόνο στις ελληνικές θάλασσες το ποσοστό των πλαστικών απορριμμάτων φτάνει ακόμα και το 95%!

Είναι ζήτημα συνήθειας.

Ένα σημαντικό μέρος της λύσης είναι να αλλάξουμε κάποιες από τις καθημερινές συνήθειές μας και να μειώσουμε τη χρήση πλαστικού μίας χρήσης. Υπάρχουν 3 εύκολοι τρόποι που θα έχουν το μεγαλύτερο αντίκτυπο στο πρόβλημα:

1. Αντί για πλαστικές σακούλες, πάρε τη δική σου επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα για ψώνια. Υπάρχουν υπέροχες υφασμάτινες μικρές και μεγάλες.

2. Ξεδίψασε αποφεύγοντας πλαστικά μπουκάλια και καλαμάκια. Ας επαναφέρουμε την υπέροχη συνήθεια του παγουριού! Είναι και πολύ πιο οικονομικό.

3. Την επόμενη φορά που θες να πάρεις καφέ ή οποιοδήποτε άλλο ρόφημα για έξω, πάρε μαζί σου ένα ποτήρι πολλαπλών χρήσεων.

Έστω και με ένα από τα τρία να ξεκινήσεις θα έχεις κάνει πολύ μεγάλο καλό.

Σας φιλώ πολύ,

boo!