SEX

Τι σχέση έχει η μπίρα με τους οργασμούς σου;

Σεξ και αλκοόλ: μια σχέση πολυσυζητημένη, παρεξηγημένη, αμφίδρομη συχνά- πυκνά (υπό την έννοια ότι το ένα φέρνει τ' άλλο). Πράγματι, λίγο αλκοόλ αρκεί για να πέσουν οι αντιστάσεις, οι ντροπές και τα ταμπού, όταν η ατμόσφαιρα είναι ήδη ηλεκτρισμένη και το κλίμα ερωτικό (γιατί τι να σου κάνει μια μπουκάλα τζόνι αν δεν προϋπάρχει αίσθημα;).

Δίπλα λοιπόν στα φίνα τα εσώρουχα, τα sex toys, τους πειραματισμούς και την εναλλαγή στάσεων, βάλε και ένα κουτάκι μπίρας. Τι εννοώ;

Σύμφωνα με την κλινική σεξολόγο Kat van Kirk, η μπίρα- συγκεκριμένα η μπίρα- κάνει καλό στο κρεβάτι. Της έχει αφιερώσει ένα κεφάλαιο ΝΑ- με το συμπάθειο- στο βιβλίο της “The Married Sex Solution: A Realistic Guide to Saving Your Sex Life”. Η επιστήμων, το αιτιολογεί ξεκινώντας από το γεγονός ότι η μπίρα είναι ένα αλκοολούχο ποτό που δεν σε βαράει στο δόξα πατρί με ένα και μόνο ποτήρι (με φιλικούς αλκοολικούς βαθμούς). Αρέσει τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες και έχει χαλαρό ταμπεραμέντο. Οπότε πίνοντας μια παγωμένη μπιρίτσα, πρώτα απ’ όλα περνάς όμορφα. Αλλά δεν είναι τόσο απλό. Η μπίρα έχει κι άλλα, κρυφά χαρτιά.

Ο άσος που κρύβει στο μανίκι η μπίρα, σύμφωνα με την van Kirk, είναι πως τρενάρει την αντρική εκσπερμάτωση, το οποίο το λες καταπληκτικό σενάριο. Σε συμφέρει, κι εκείνον επίσης. Η διάρκεια στο σεξ, είναι προτέρημα. Η σεξολόγος επικαλείται έρευνες που αναφέρουν πως οι ελαφρώς ως μετρίου επιπέδου πότες μπίρας επωφελούνται από τα φυτοοιστρογόνα (τα γνωστά και ως «διατροφικά οιστρογόνα») που εντοπίζονται στον λυκίσκο, βασικό συστατικό του ζύθου. Κι όλο αυτό, καθυστερεί την εκσπερμάτωσή του, άρα πιο πολύ σεξ, άρα μεγαλύτερη απόλαυση και άνεση για την δική σου ολοκλήρωση. Γεια μας.

Υπάρχουν επίσης έρευνες, στις οποίες έχει καταγραφεί η αφροδισιακή ιδιότητα της μπιρίτσας. Το Ευρωπαϊκό Κολέγιο της-κρατήσου- Νευροψυχοφαρμακολογίας, σε συνέδριό της στη Βιέννη υπέδειξε πως η μπίρα, σε σύγκριση με διάφορα άλλα βαριά αλκοολούχα ποτά, δεν έχει κακή επίδραση στη σεξουαλική διέγερση. Μάλιστα η συγκεκριμένη τοποθέτηση επικαλέστηκε έρευνα στην οποία οι συμμετέχοντες που είχαν πιει αλκοολούχα μπίρα αναγνώριζαν κι εντόπιζαν γρηγορότερα άλλους ανθρώπους που είχαν χαρούμενη διάθεση, το οποίο προφανώς αποτελεί προϋπόθεση όταν θες να περάσεις καλά.

Άσπρο πάτο