SEX

Αυτός ο τύπος άντρα κάνει το καλύτερο σεξ

Αν οι βασικά στοιχεία που φτιάχνουν την απόλαυση στο σεξ είναι η διάρκεια, η ένταση, η φαντασία, θα λέγαμε ότι, κάθε ζευγάρι μπορεί να ανεβοκατεβάσει τα επίπεδα στο σημείο που του αρέσουν και να έχει το τέλειο αποτέλεσμα.

Προαπαιτούμενο όμως για να συμβούν όλα αυτά είναι να υπάρχει διάθεση. Η διάθεση, σε όρους σεξ, ονομάζεται λίμπιντο και μια πρόσφατη ιατρική έρευνα διαφώτισε με έναν πολύ ενδιαφέρον τρόπο αυτό το κομμάτι.

Στερεοτυπικά, θα περίμενε κανείς πως τον τίτλο των «καλύτερων εραστών στο σεξ» θα τον είχαν άντρες με καλή φυσική κατάσταση και γυμνασμένα κορμιά, αλλά απ’ ότι φαίνεται, τα στερεότυπα (για άλλη μια φορά) αποτυγχάνουν να μιλήσουν επαρκώς για την πραγματικότητα. 

Σύμφωνα με πρόσφατη ιατρική μελέτη, μάλλον η αρσενική λίμπιντο και η άσκηση λίγη σχέση έχουν μεταξύ τους. Αντιθέτως, οι άντρες που περνούν τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο τους στον καναπέ έχουν περισσότερες πιθανότητες να εντυπωσιάσουν τις συντρόφους τους στο σεξ.

Μέχρι σήμερα, το βασικό μέτρο για τις σεξουαλικές ορμές ενός άντρα ήταν η τεστοστερόνη, αλλά η εν λόγω έρευνα εξέτασε το θέμα σε ακόμα μεγαλύτερο βάθος. Ερευνητές του πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνα εξέτασαν σις σεξουαλικές συνήθειες 1000 αντρών σε συνδυασμό με τη σχέση τους με τη γυμναστική.

«Οι άντρες που ασκούνταν με μέτρια συχνότητα και ένταση ανέφεραν πολύ υψηλότερα ποσοστά λίμπιντο σε σχέση με όσους γυμνάζονταν φανατικά.

Αν δεν είναι αυτή η απόλυτη δικαίωση για όλα τα couch potatoes εκεί έξω, τότε ποια;