SEX

Πόσες φορές το μήνα κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Εννοείται πως η ποιότητα της σεξουαλικής μας ζωής πρέπει να είναι το πρωτεύον και το ζητούμενο. Η αλήθεια είναι όμως το "πώς γίνεται" το σεξ με το "πόσο συχνά γίνεται" το σεξ είναι απόλυτα σχετικά μεταξύ τους. Όταν κάτι σε κάνει κι αισθάνεσαι όμορφα, το αποζητάς και το επιδιώκεις.

Στην προσπάθειά του να βάλει ένα ακόμα λιθαράκι στην αναζήτηση της αλήθειας (αν υπάρχει) γύρω από το πόσο σεξ είναι αρκετό ώστε ένα ζευγάρι να νιώθει πλήρες κι άρα ευτυχισμένο, ο ψυχοθεραπευτής M. Gary Neuman έθεσε το ερώτημα σε 400 γυναίκες με σταθερή ερωτική σχέση.

Το πόρισμα που βγήκε είναι πως 11 φορές το μήνα είναι ένας πολύ καλός αριθμός.

Το νούμερο ομολογουμένως δείχνει πολύ φυσιολογικό και σίγουρα όχι απλησίαστο. Μεταφράζεται ως 2.75 φορές την εβδομάδα (δύο καλές και μια σκάρτη).

Επίσης σύμφωνα με τον Neuman, η έρευνα έδειξε πως δεν είναι τόσο η σεξουαλική ικανοποίηση που κάνει τις γυναίκες ευτυχισμένες, όσο το ότι το σεξ αποτελεί ουσιαστικό κομμάτι της ζωής τους.

Στον αντίποδα οι μη ικανοποιημένες, «δυστυχισμένες»-όπως τις αναφέρει ο ερευνητής- γυναίκες, είναι εκείνες που έχουν σεξουαλική επαφή με το σύντροφό τους λιγότερο από 3 φορές το μήνα.