SEX

Ο αριθμός συντρόφων στο σεξ, που οδηγεί στην ευτυχία, είναι πολύ μικρότερος απ’ όσο νόμιζες

Shutterstock

Συνήθως, η λέξη «ιδανικός» προκαλεί δυσπιστία ανεξάρτητα ποιο είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο τυχαίνει να αναφερθεί. Για το σεξ συγκεκριμένα, όπου δεν υπάρχουν κανόνες, «πρέπει» και περιοριστικές οδηγίες για να περάσει κανείς καλά, τα πράγματα είναι ακόμα πιο υποκειμενικά και ρευστά.

Τα νούμερα και οι αριθμοί όμως στο σεξ ιντριγκάρουν. Μεγάλος λόγος γίνεται συχνά για τον αριθμό π.χ. των φορών που είναι ιδανικό ένα ζευγάρι να συνευρίσκεται εβδομαδιαίως ενώ η ερώτηση «Με πόσους ανθρώπους έχεις κάνει σεξ;» (ακόμα) κάνει μάγουλα να κοκκινίζουν από ανασφάλεια (είτε επειδή αυτό που θα πουν θα ακουστεί λίγο, είτε επειδή θα ακουστεί πολύ).

Κι ενώ κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει βρει την «ιδανική» απάντηση, μια έρευνα με τον τίτλο «Money, Sex and Happiness» του Εθνικού Ιδρύματος Οικονομικών Ερευνών (Στην Αμερική το σεξ το μελετάει ο επίσημος φορέας οικονομικών του κράτους. Οι άνθρωποι είναι πολύ μπροστά σου λέει)  εξέτασε, από το 2004 μέχρι το 2018, την σεξουαλική συμπεριφορά 16.000 Αμερικανών σε σχέση με τα επίπεδα ευτυχίας τους για να καταλήξει στο εξής: Μόλις ένας (ναι ένας!) σεξουαλικός σύντροφος το χρόνο αρκεί για να νιώθεις την ευτυχία να κυλάει στις φλέβες σου.

Προφανώς το σεξ απελευθερώνει ορμόνες χαράς, αλλά όπως ήδη φαντάζεσαι, περισσότεροι σεξουαλικοί σύντροφοι δεν είναι συνώνυμο των θετικών συναισθημάτων. Οι επιστήμονες μάλιστα είναι απόλυτοι. Ένας είναι καλύτερος από δύο ή ή οχτώ ή δώδεκα ή όσους θέλεις εσύ.

Μερικά ακόμα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα και είναι άξια αναφοράς είναι τα εξής:

1. Οι άνθρωποι με μεγάλο εισόδημα δεν κάνουν απαραίτητα περισσότερο σεξ.

2. Οι παντρεμένοι κάνουν περισσότερο σεξ από τους single ή τους διαζευγμένους.

3. Όσο πιο μορφωμένος είναι κάποιος τόσο μεγαλύτερο αντίκτυπο έχει η σεξουαλική δραστηριότητα στα επίπεδα της ευτυχίας του.