SEX

Υπάρχει η βιταμίνη του σεξ και δες πού θα τη βρεις

Μαγικά φίλτρα, μπλε χαπάκια, μύδια κι άλλα λίγο ή πολύ περίπλοκα υγρά, στερεά και αέρια που ανεβάζουν τη λίμπιντο. Μην το ψάχνεις πολύ. Αυτό που εξασφαλίζει οξυμένη ερωτική διάθεση σε συνδυασμό με μπόλικη υγεία είναι μια βιταμίνη. Η βιταμίνη D, ντε.

Βάσει μελετών λοιπόν οι οποίες αναζητούσαν το συσχετισμό της ερωτικής επιθυμίας με τις χημικές ενώσεις που είναι απαραίτητες ώστε να παραμένουμε υγιείς, το μυστικό κρύβεται στην υπερπολύτιμη βιταμίνη του συμπλέγματος D, η οποία βρίσκεται στα κόκκαλα των λιπαρών ψαριών (σολομός, σαρδέλες), στα δημητριακά, στους χυμούς, στο γάλα, στον κρόκο του αυγού. Παράλληλα, ο οργανισμός παράγει τη βιταμίνη D όταν η ηλιακή ακτινοβολία έρχεται σε επαφή με το δέρμα. Μόλις 10 λεπτά έκθεσης στον ήλιο την ημέρα είναι αρκετά για να συνθέσουμε τις ποσότητες βιταμίνης D που χρειαζόμαστε ώστε να νιώθουμε υγιείς και sexy.

Kαταλαβαίνεις τώρα γιατί το καλοκαιράκι που ο ήλιος καίει νιώθεις πιο “καυτή” από ποτέ;

Εκτός από τις ευεργετικές της ιδιότητες όσον αφορά την υγεία των οστών και την θωράκιση από διάφορες μορφές καρκίνου, η βιταμίνη D ανοίγει την όρεξη για σεξ σε όλες και όλους μας, κι αυτό γιατί ρυθμίζει την τεστοστερόνη, ορμόνη η οποία ενυπάρχει και στα δύο φύλα.

Πόσο σέξινες πια αυτή η μαμά φύση…