SEX

Μήπως είσαι Sapiosexual και δεν το ξέρεις;

Ο θαυμαστός καινούριος κόσμος του online dating δεν έχει αλλάξει μόνο τον τρόπο που ερχόμαστε κοντά. Έχει εισχωρήσει ακόμα πιο βαθιά, εκεί, στο ερωτικό υποσυνείδητο των ανθρώπων, επιδρώντας αλλά και εισάγοντας νέες τάσεις στα πιο προσωπικά μας δεδομένα, τις σεξουαλικές μας προτιμήσεις. Όχι, γιατί το έχει βίτσιο, αλλά κυρίως γιατί οι ιστοσελίδες γνωριμιών και τα διάφορα threads μπορούν να εντοπίζουν μέσα στους κόλπους τους ερωτικές συμπεριφορές οι οποίες αντανακλούν ψηφιακά τον τρόπο που εξελίσσεται το ανθρώπινο είδος στο κρεβάτι του.

Η ιστοσελίδα okcupid.com εισήγαγε πρόσφατα ένα νεολογισμό οι οποία εκφράζει ερωτικά μια διόλου ευκαταφρόνητη κατηγορία ατόμων- δεν είναι ένας και δύο, αλλά μάλλον περισσότεροι. Το έκανε αυτό προσθέτοντας μια επιπλέον επιλογή στην κατηγορία του σεξουαλικού προσανατολισμού των χρηστών του. Δίπλα στους straight, τους gay, τους asexual, τους demisexual και όλους τους υπόλοιπους, οι ιθύνοντες του okcupid πρόσθεσαν την option “Sapiosexual”. Δεν ξέρω τι συνειρμούς κάνεις με το πρώτο συνθετικό αυτής της λέξης, αλλά μάλλον δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ αυτό που νομίζεις.

“Sapiosexual είναι εκείνος ή εκείνη που θεωρεί την εξυπνάδα ως το βασικό σεξουαλικό χαρακτηριστικό ενός ατόμου” υπαγορεύει ο ορισμός του. Ο νεολογισμός αυτός προκύπτει από τη λατινική λέξη “sapien” που σημαίνει “σοφός ή έξυπνος” και το “sexualis”. Οι Sapiosexuals είναι δικαιωματικά η πιο εγκεφαλική ερωτική φυλή. Ελκύονται βαθιά και μονοπωλιακά από τα μυαλά- κυρίως τις γνώσεις- του άλλου και δεν δίνουν σχεδόν καμία σημασία στην εξωτερική εμφάνιση, την οικονομική κατάσταση ή οτιδήποτε asset άλλο ξέρουμε όλοι πως μετράει διαχρονικά ως προτέρημα και κάνει το κλικ.

Οι Sapiosexuals γυρεύουν το αυθεντικό το mindfuck. Μεγάλοι μερίδα τους δεν θέλουν καν να κάνουν σεξ με το αντικείμενο του πόθου τους, αρκεί να τους αποδεικνύει το πόσο έξυπνο είναι αυτό. Σύντομα θα επεκταθούμε περαιτέρω. Έχει γούστο.