ΣΧΕΣΕΙΣ

6 “μυστικά” για να μην τον “πνίξεις” μετά το πρώτο ραντεβού

Δε χρειάζεται κόπο αλλά τρόπο ώστε αφενός να δείξεις το ενδιαφέρον σου στο άτομο με το οποίο βγήκες τις προάλλες ραντεβού αλλά και να μην τον ''πνίξεις''. 3 dos και 3 don'ts θα σε βοηθήσουν ώστε να κρατήσεις τις ισορροπίες.

Dos

Αποκάλεσέ τον με το όνομά του

Δε χρειάζεται ούτε να είσαι ψυχρή, ούτε πολύ θερμή. Αποκαλώντας τον με το όνομά του, δείχνεις οικειότητα χωρίς, ωστόσο, να πατάς ”κόκκινες γραμμές”. Άλλωστε έρευνες έχουν δείξει τα θετικά αποτελέσματα του να απευθύνεσαι σε κάποιον με το όνομά του. Απόφυγε τις εκφράσεις ”γλυκιέ μου” και ”αγαπημένε” μια και δεν ηχούν ωραία.

Ρώτα τον

Κάνε του ερωτήσεις. Πρόσεξε: Όχι του τύπου ”τι είναι η ζωή”, ”ποιο το νόημά της” γιατί είναι too much για αρχή. Κάντου ερωτήσεις σχετικά με τα ενδιαφέροντά του γιατί αφενός θα του δείξεις ότι ενδιαφέρεσαι και αφετέρου θα μάθεις πράγματα για εκείνον.

Άσε στην άκρη το τηλέφωνο

Είτε είσαι πολυάσχολη, είτε όχι φρόντισε να του δείξεις ότι είσαι. Το να είσαι δίπλα στο κινητό και να περιμένεις μήνυμά του ή να του στέλνεις συνεχώς μόνο κακό θα κάνει στο φλερτ που μόλις ξεκίνησε. Συγκρατήσου!

Don’ts

Μη φοβηθείς να επικοινωνήσεις μαζί του

Όλες έχουμε περάσει από αυτήν την φάση να περιμένουμε να μας στείλει ο άλλος μήνυμα. Γενικότερα, να κάνεις ο άλλος την κίνηση μια και φοβάσει να κάνεις εσύ την αρχή. Ωστόσο, και εκείνος αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα. Άρα και οι δυο κάθεστε πάνω από το τηλέφωνο περιμένοντας πότε θα έρθει αυτό το πολυπόθητο μήνυμα. Τόλμησε να στείλεις εσύ, χωρίς όμως να δείξεις άγχος και πίεση. Ένα απλό ευγενικό μήνυμα. Και από εκεί και πέρα βλέπεις την ανταπόκρισή του και προχωράς αναλόγως.

Μη χρησιμοποιείς λέξεις όπως: lol, omg, ok

Δεν είσαι 13 χρόνων να χρησιμοποιείς τέτοιου είδους συντομογραφίες. Μη νομίζεις ότι ο άλλος θα θεωρήσει ότι ”πνίγεσαι” και δεν έχεις χρόνο για να γράφεις, αντιθέτως θα πιστέψει ότι είσαι εντελώς ανώριμη.

Μην υπεραναλύεις

Μην κάνεις το λάθος που κάνουμε όλες μας και πάψε να υπεραναλύεις τα μηνύματά του. Εάν κάποια στιγμή σου στείλει ότι είναι κουρασμένος, δέξου το και μην σκεφτείς ότι εννοούσε κάτι άλλο, ότι δεν ενδιαφέρεται ή ότι τον κούρασες.