ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Μήπως τον θες πιο πολύ απ’ ό,τι εκείνος;

Όταν τα συναισθήματα δεν είναι τα περίφημα "αμοιβαία", όταν νιώθεις ότι κάτι σου λείπει από εκείνον, αλλά συνεχίζεις να το παλεύεις, να εθελοτυφλείς και να ελπίζεις πως απλά "είναι κλειστός" ή πως "δεν ερωτεύονται όλοι με τον ίδιο τρόπο", όταν ψάχνεις για δικαιολογίες αλλά κατά βάθος ξέρεις πως αυτά που δίνεις δεν είναι αυτά που παίρνεις. Δύσκολη διαπίστωση, το στομάχι σου σφίγγει, θα πρέπει να κάνεις κάτι μετά γι' αυτό, και μπορεί να μην είσαι έτοιμη για κάτι τέτοιο. Τα σημάδια που μαρτυρούν ότι δεν αισθάνεστε το ίδιο, αλλά εκείνος κάτι πιο λίγο, είναι κάπως γνωστά.

“Δεν μπορεί” συχνά για σένα

Βασικά εσύ είσαι πιο πολύ διαθέσιμη για εκείνον, όχι γιατί μπορείς, αλλά κυρίως γιατί θες. Εκείνος πάλι, κάνει το πρόγραμμά του χωρίς να σε λάβει ιδιαίτερα υπόψιν του. Α, ναι. Συμβαίνουν και διάφορα πράγματα τις μέρες που είναι να συναντηθείτε, “δεν ξέρει ακόμα, θα σου πει πιο μετά”. Κάτσε και περίμενε εσύ, ναι.

Δεν επικοινωνεί πρώτος

Κάθε μέρα η ίδια ιστορία. “Κορίτσια, δεν μου ‘στειλε, να του στείλω”; και δώσ΄του τα debate στο messenger και στο whatsapp. Όταν δε, σπάει ο διάολος το ποδάρι του και παίρνει κανά τηλεφώνο, ανοίγονται σαμπάνιες. Άπαξ και έχεις συνειδητοποιήσει ότι είσαι σταθερά η πρώτη που επιδιώκει την επικοινωνία, απλά σταματάς να το κάνεις. Δεν θα πάρει τίποτα χαμπάρι με το παράπονο και την μπηχτή σου. Γιατί ξέρει ήδη τι κάνει.

Αισθάνεσαι ότι του είσαι βάρος

Κλασικό συναίσθημα που βιώνεται όταν ένας από τους δύο θέλει λιγότερο- και δεν είσαι εσύ αυτός- είναι η αίσθηση ότι του είσαι βάρος. Δεν φταίει το μυαλό σου, δεν έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση “έμφυτα” (βέβαια αυτό παίζεται), απλά τα vibes της απόρριψής του σε βραχυκυκλώνουν.

Ζορίζεται να παραδεχτεί ότι έχετε σχέση

Γιατί “δεν του αρέσουν οι ταμπέλες”. Μην πέφτεις στην παγίδα, απλά δεν θέλει να δεσμευτεί σ’ εσένα. Γενικά ή ειδικά δεν έχει καμία σημασία. Αν σε ήθελε πραγματικά δεν θα έβαζε εμπόδια, δεν θα κόλλαγε πουθενά. Αν δεν είσαι στην ίδια “κρύα” (κι όχι κουλ, μην τον ακούς) φάση μ’ εκείνον, χαιρέτα όσο είναι καιρός.

Οι φίλες σου δεν τον συμπαθούν

Οι αντιδράσεις των φίλων μας είναι συχνά ο καθρέφτης της κατάστασης στην οποία έχουμε μπει, μας έχει ρουφήξει και δεν σκεφτόμαστε καθαρά. Αν τα κορίτσια αγριεύουν στο άκουσμα του ονόματός του, είναι πολύ αυστηρές μαζί του και σου σκαρώνουν συνοικέσια ενώ ξέρουν ότι είσαι αλλού (ντ’ αλλού), αποκωδικοποίησε το άχτι που του έχουν. Για το καλό σου.

Σου πράγματα με το σταγονόμετρο

Στιγμές, συναισθήματα, κομπλιμέντα, εμπειρίες. Γενικώς παλεύεις μαζί του για όσα αυτονόητα οι άλλοι δίνουν και παίρνουν από αυτόν που θεωρούν σύντροφό τους. Δεν του χαλάς χατίρι, γιατί του έχεις αδυναμία. Μπα, για να κρατήσεις τις ισορροπίες κάνεις συνέχεια πίσω, δεν θέλεις να τον χάσεις, αυτό συμβαίνει. Ίσως να μην τον είχες πραγματικά φίλη μου, οπότε πράξε με θάρρος. Φτάνει το δράμα. Κούνα μαντήλι.