ΑΠΙΣΤΙΑ

Κέρατο, το διαχρονικό

Ήταν η είδηση της εβδομάδας που πέρασε: η Kylie Minogue χώρισε λίγο πριν το γάμο με τον Joshua Sasse. Ποιος είναι ο Joshua Sasse; Ένας νόστιμος πιτσιρικάς, Βρετανός 19 χρόνια μικρότερός της. Ηθοποιός, (δηλαδή έχει παίξει σε 5-6 σειρές και δυό ταινίες, στο Rogue, στο Galavant, και τώρα είναι στο No Tomorrow, εντάξει, αστέρα δεν τον λες.) Αγαπήθηκαν, τον τράβηξε από την αφάνεια και τον σύστησε στον κόσμο, έκαναν σχέδια για γάμο, διάλεγε τούρτες και νυφικά και ξενοδοχεία για τα συμπεθέρια. 

Η Kylie Minogue, η τραγουδίστρια, η ηθοποιός, η αρτίστα, η σταρ των 80.000.000 δίσκων παγκοσμίως,  πλήρωσε – σύμφωνα με τον gossip Τύπο – 10.000 δολάρια σε εμφυτεύματα τριχών του αρρεβωνιάρη, ”για να τονώσει την αυτοπεποίθησή του”. Και μετά, έμαθε πως εκείνος την απατούσε. Πράγμα που μας μαθαίνει κάτι πολύ απλό: πως το κέρατο είναι παγκόσμιο και διαχρονικό. Είναι το μόνο πράγμα που διεμβολίζει εποχές, χώρες, τάξεις, καταγωγή, ηλικία, look, οικονομική κατάσταση. Μια πράξη ερωτικής και λογικής αναρχίας, μια κορυφή της δημοκρατίας – τους αφορά όλους κι όλες. Δεν πα να είσαι και η Kylie, να είσαι όμορφη, έξυπνη, πλούσια, σταρ, να έχεις νικήσει και τον καρκίνο; Από το κέρατο δε θα γλιτώσεις.

Τα λένε και οι στατιστικές. Έρευνα του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου, που δημοσιοποιήθηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα, αποκαλύπτει πως οι άντρες ηλικίας 25-45 απιστούν σε διπλάσιο βαθμό από τις γυναίκες (δηλαδή 20%, δηλαδή 1 στους 5, αλλά επειδή μιλάμε για παντρεμένους Έλληνες άντρες, βάλε και κάτι παραπάνω για να είσαι μέσα) και το κίνητρό τους είναι ”κυρίως σωματικό”.

Γενικά, οι ψυχολόγοι υπολογίζουν πως ένα 50-65% των ανδρών, έχουν σε κάποια φάση της ζωής μια σχέση παράλληλη με τον γάμο τους. Το γιατί συμβαίνει αυτό είναι προς το παρόν αδιευκρίνιστο. Οι άντρες, λένε, απατούν από ανία, φόβο, ανασφάλεια, ανάγκη για επιβεβαίωση και ερωτική ποικιλία, κατά λάθος, για να κάνουν το ταίρι τους να ζηλέψει ή για άλλους, άγνωστους λόγους. Απλώς, επειδή μπορούν. Διότι πέστε μου, δηλαδή, για ποιο λόγο σοβαρό θα κεράτωνε κάποιος την Eva Longoria;

Στην περίπτωση της Eva και του Τony Parker – η κερατωμένη, (κατά το γνωστό κλισέ) έμαθε τη σκληρή αλήθεια, τελευταία. Με τον παλιό, αγαπημένο, κλασικό τρόπο. Έψαξε και ανακάλυψε καμιά 100ή μηνύματα στο κινητό του άντρα της που αποδείκνυαν περίτρανα πως διατηρούσε σχέσεις με την Εrin Barry, φίλη και γυναίκα συναθλητή του. Κάτι ανάλογο συνέβη και με την Elin Nordegren – μόνο που η Σουηδή καλλονή όταν έψαξε το κινητό του Τiger Woods δεν βρήκε μηνύματα από μια αλλά από καμιά εικοσαριά άλλες γυναίκες. Ο σούπερ σταρ του γκολφ αποδείχτηκε μανιακός του σεξ και άπιστος κατ’εξακολούθηση.

Ο πρώτος κανόνας του Σέρλοκ Χολμς: όταν από το απλό αφαιρέσεις το απλούστερο, αυτό που μένει είναι η βλακεία. Κερατώνεις που κερατώνεις δηλαδή, Τουλάχιστον σβήσε τα μηνύματα.

Ο Jesse James απάτησε επίσης την Sandra Bullock, μια από τις πιο όμορφες, σέξι αστείες, πετυχημένες σταρ στον πλανήτη Χόλιγουντ, με 11 γυναίκες (!)– ανάμεσά τους μια Ναζί πορνοστάρ και περσόνα της τηλεόρασης, επαγγελματία tattoo artist. Όταν ρωτήθηκε γιατί το έκανε, εκείνος απάντησε: ”Νομίζω πως ήταν πολλοί παράγοντες, όπως ο εγωισμός, η μοναξιά και η έλλειψη εμπιστοσύνης που με οδήγησαν στην απιστία”. There, you have it.

Κέρατου συνέχεια. Το 2005, η κορυφαία αρτίστα του μπουρλέσκ Dita Von Teese μίλησε ανοιχτά για το πώς ο πρώην της Peter Sarsgaard την απάτησε με το supermodel Shalom Harlow. Όταν ο Εric Benet ομολόγησε στην Halle Berry, πως στη διάρκεια του γάμου τους, έκανε sex και με άλλες, η Ηalle έπαθε σοκ. Aλλά τουλάχιστον το είχε ακούσει από την πηγή. Η Elizabeth Hurley, είχε την χαρά να μάθει πως ο Ηugh Grant είχε αναζητήσει της επί χρήμασι υπηρεσίες της Divine Brown μιας μαύρης πόρνης του δρόμου, σχεδόν ταυτόχρονα με την Αστυνομία. ”Ένιωσα σαν να με είχαν πυροβολήσει”, δήλωσε αργότερα σε μια συνέντευξη στην Barbara Walters.

H σταρ και εστεμμένη της ομορφιάς Denise Richards έκανε αίτηση διαζυγίου, όταν τσάκωσε τον -συστηματικά άπιστο-  Charlie Sean, στις ρομαντικές διακοπές τους στα Μπαρμπέιντος να φιλιέται με μια άλλη γυναίκα στην παραλία. Κάτι ανάλογο συνέβαινε και με την Jerry Hall. Ο Mick Jagger την απατούσε με οποιοδήποτε θηλυκό περνούσε από δίπλα του. Είχε μόλις γεννήσει την Georgia May και ο Μick το γλεντούσε με την Carla Bruni, σε μια βίλα στο Πουκέτ. Όταν πια βρήκε ένα σημείωμα της Carla (”Θα είμαι η παντοτινή ερωμένη σου”) και απείλησε να τον εγκαταλείψει, ο Mick έπεσε στα πόδια της και αρνήθηκε τα πάντα.

Ο δεύτερος κανόνας του Σέρλοκ Χολμς: Κάψε τα ραβασάκια, ηλίθιε.

Η Demi Moore δε χρειάστηκε ραβασάκια – είχε τα tabloids. Όταν βγήκαν στον Τύπο φωτογραφίες που έδειχναν τον Αshton Kutcher να το ρίχνει έξω, παρέα με τέσσερα γυμνά κορίτσια, σε ένα τζακούζι (και μάλιστα στην 6η επέτειο του γάμου τους) προχώρησε σε αίτηση διαζυγίου.

Η όμορφη Sienna Miller έμαθε δυστυχώς από τα παιδιά της, πως ο Jude Law κοιμόταν με την νταντά. Πράγμα που έκανε και ο Ethan Hawke, ενώ ήταν παντρεμένος με την Uma Thurman. Άλλες δύο καλλονές, μοντέλα και βασίλισσες της πασαρέλας η Vanessa Williams και η Christie Brinkley ανήκουν επίσης στο κλαμπ των απατημένων γυναικών. Ο σύζυγος της δεύτερης, Peter Cook τα ‘χε φτιάξει με την 18χρονη βοηθό του.

Το ότι ήταν παντρεμένος με την ”γλυκιά αγαπημένη” της Αμερικής, Reese Witherspoon, δεν εμπόδισε τον Ryan Phillipe να τα φτιάξει με την συμπρωταγωνίστριά του Αbbie Cornish, ούτε τον Brad να μπλέξει με την Αngelina, χωρίζοντας τον πλανήτη στα δύο: σε team Aniston και σε team Jolie. Και για να μην πολυλογούμε, θυμηθείτε απλώς με ποια διάλεξε ο πρίγκιπας Κάρολος να απατήσει την όμορφη, φινετσάτη πριγκίπισσα Diana.

Ό,τι και αν λένε οι έρευνες κατά βάθος, το κέρατο, δεν έχει ούτε εξήγηση, ούτε λογική.