ΓΑΜΟΣ

Ήθη και έθιμα για τον γάμο. Τι κρατάμε και τι όχι

Προλήψεις και προκαταλήψεις έχουμε όλοι και όλες. Στάνταρ έχετε όλοι ένα τυχερό στυλό, ή δεν περνάτε κάτω από τη σκάλα προκειμένου να μη γίνει κάτι κακό.

Έτσι και στο γάμο υπάρχουν διάφορα ήθη και έθιμα που αλλάζουν κατά τόπους και περιοχές. Ειδικά αν και νύφη και γαμπρός είναι από επαρχία τότε περισσότερο ήθη και έθιμα γίνονται στους γάμους παρά η κλασσική τελετή και η δεξίωση. Λέτε να μην ξέρει το Yes I Do.gr;

Στόχος τους είναι να δώσουν μία νότα παράδοσης στο μυστήριο του γάμου και όχι να δημιουργήσουν και να προσθέσουν άγχη στο ζευγάρι και στους γονείς πως αν κάτι δεν γίνει όπως λέγανε οι πρόγονοι τους τότε κάτι κακό θα συμβεί.

Συμπέρασμα, προ γάμου δεν ακούμε τον τάδε και τον δείνα που έρχονται να πούνε πως πριν το γάμο πρέπει να κάνουμε αυτό και πως τη μέρα του γάμου κάνουμε το άλλο και το παρ’ άλλο. Κρατάμε αυτά που ήδη ξέρουμε και τα χρησιμοποιούμε στο πλαίσιο της ευχάριστης και γεμάτης κέφι και χαράς προετοιμασίας του γάμου.

Έτσι ναι καλό είναι το προηγούμενο βράδυ να μην ειδωθούμε με το γαμπρό, όχι τίποτα άλλο ανεβάζει και την αγωνία.

Το νυφικό, αφήστε το στο σπίτι της μητέρας σας, γιατί να έχει δει το έτερον ήμισυ το πιο σημαντικό φόρεμα της ζωής σας πριν το φορέσετε εσείς.

Το κρεβάτι δείτε το σαν ευκαιρία για μία ακόμη μάζωξη με την οικογένειά σας πριν τη μεγάλη βραδιά γιατί σίγουρα δεν πρόκειται να στρώσετε το κρεβάτι για την ”πρώτη σας  νύχτα”.

Το something new, something blue, something old είναι λίγο ξενόφερτο, οπότε δεν έγινε και τίποτα αν η καλτσοδέτα σας δεν έχει κάτι μπλε πάνω, όλα καλά θα πάνε. Και αν δεν πατήσετε το πόδι του γαμπρού δεν σημαίνει πως δεν θα μπορέσετε να πατήσετε ”πόδι” στο γάμο.

Εν ολίγοις ακολουθήστε αυτά που ήδη ξέρετε, μην μπλέκεστε με καινούρια έθιμα και ό,τι και αν κάνετε να το κάνετε για να περάσετε καλά και να μην αγχωθείτε για τίποτα.

 

Διαβάστε ακόμα στο Yes I Do.gr

Bridal Beauty: πώς θα κάνεις τα τέλεια φρύδια;

Γαμήλια τούρτα με ombre effect για να τη φτιάξεις μόνη σου! #CoolArtisan