TIPS

3 κόλπα για να μυρίζουν υπέροχα τα ρούχα σου στην ντουλάπα

Το ΄χω καημό και θέλω να προστατεύσω κάθε εν δυνάμει θύμα της μυρωδιάς από ντουλάπα. Η γιαγιά μου η Δέσποινα εδώ και πολλά χρόνια μάχεται ενάντια στο σκόρο με αποτέλεσμα να γεμίζει τις ντουλάπες μας με κάτι αδιευκρίνιστο που εκείνη πιστεύει πως είναι θαυματουργό. Η αλήθεια είναι πως τρύπα σε ρούχο δεν έχουμε δει αλλά η μυρωδιά που αφήνει δεν είναι καθόλου αδιευκρίνιστη. Στέλνει άνθρωπο σε κέντρο αποτοξίνωσης μετά από παρατεταμένη εισπνοή 10 δευτερολέπτων. Άρα, η λύση δεν είναι το κόλπο της γιαγιάς μου. Το μόνο ξεκάθαρο.

Σαπούνι

 

Θα χρειαστείς

-το αγαπημένο σου σαπούνι

-ένα κομμάτι τούλι

-κορδέλες ή σπάγκο

Επιλέγεις ένα σαπούνι με πολύ ωραία μυρωδιά και το βάζεις μέσα σε τούλι. Το κλείνεις με τον σπάγκο ή με τις κορδέλες και μετά το κρεμάς μέσα στην ντουλάπα σου ή το ακουμπάς μέσα στα συρτάρια.

Περγαμόντο

 

Θα χρειαστείς

-ένα μπουκάλι με βαποριζατέρ

-αιθέριο έλαιο περγαμόντο

-νερό

Το αιθέριο έλαιο περγαμόντο μπορεί να αντικατασταθεί με οποιοδήποτε σου αρέσει. Γεμίζεις το μπουκάλι με νερό και μετά ρίχνεις 10-15 σταγόνες από το έλαιο της αρεσκείας σου. Ανακατεύεις και ψεκάζεις την ντουλάπα σου.

Λεβάντα

 

Θα χρειαστείς

-αποξηραμένη λεβάντα

-ένα κομμάτι ύφασμα

Η λεβάντα είναι πάντα η λύση. Φτιάχνεις πουγκάκια και τα βάζεις σε ντουλάπες, ντουλάπια και συρτάρια. Έχεις ρούχα μυρωδάτα και σκόρο εξαφανισμένο.