COCKTAILS

5 τρόποι να μη νιώθεις τύψεις για τις “ένοχες” απολαύσεις σου

Αν και, σε γενικές γραμμές, είσαι λογικός άνθρωπος, όταν η συζήτηση φτάνει σε κάποιες απολαύσεις που δεν μπορείς να αντισταθείς, είσαι η πρώτη που υποκύπτεις στον πειρασμό και μετά νιώθεις τύψεις γι' αυτό.

Κι όμως, υπάρχουν τρόποι να κάνεις τις μικρές παρασπονδίες σου λιγότερο “αμαρτωλές” και να τις χαίρεσαι συχνότερα.

1) Εθισμένη στην καφεΐνη

Σου αρέσει ο καφές τόσο που πίνεις τουλάχιστον 3 την ημέρα. Ξέρεις, όμως, ότι το παρακάνεις (ειδικά αν βάζεις σαντιγί, σιρόπια κλπ.) αλλά δεν μπορείς να εγκαταλείψεις την αγαπημένη σου συνήθεια, γιατί είναι αυτή που σου δίνει ενέργεια μέσα στην ημέρα.

Ωστόσο, θα μπορούσες να αντικαταστήσεις τον πρώτο πρωινό καφέ της ημέρας στο ντους σου. Ναι, καλά διαβάζεις. Χρησιμοποίησε body scrubs που περιέχουν καφεΐνη, εξασφαλίζοντας ενέργεια για τον οργανισμό σου, χωρίς τις θερμίδες από τα macchiatos.

 

2) Δεν είναι όλα τα παγωτά θερμιδογόνα

Τι πιο ευχάριστο και δροσιστικό από ένα παγωτό, ειδικά τώρα το καλοκαίρι; Μην αισθάνεσαι ένοχη επειδή θέλησες να φας το αγαπημένο σου ξυλάκι. Πλέον, υπάρχουν παγωτά με 0% ζάχαρη και 0% λιπαρά, που έχουν εξίσου νόστιμη γεύση με τα πλήρη.

 

3) Βγες για cocktail, είναι οκ

Ναι, πήγαινε με τις φίλες σου για ένα afterwork cocktail, απλώς προτίμησε τη virgin εκδοχή του (χωρίς αλκοόλ) ή ακόμα καλύτερα ένα vegetable cocktail, σε ένα από τα πολλά juice & fruit bars της πόλης.

 

4) Ακύρωσες ένα ραντεβού – Ε και;

Έρευνες έχουν δείξει ότι είναι πολύ προτιμότερο να βγαίνεις έξω και να κοινωνικοποιείσαι όταν νιώθεις ότι θες και μπορείς να το κάνεις, παρά όταν είσαι υπερβολικά κουρασμένη μετά τη δουλειά. Μακροπρόθεσμα, αυτό θα σε κάνει περισσότερο χαρούμενη και ήρεμη.

 

5) Ψώνια. Ξέρεις εσύ.

Σίγουρα δεν κάνεις καλό στον τραπεζικό σου λογαριασμό όταν ψωνίζεις αλόγιστα, ακόμα και αν αυτό ήταν αποτέλεσμα ενός είδους “ψυχοθεραπείας”. Μπορείς όμως να δώσεις ρούχα που δεν χρησιμοποιείς σε second hand shops και με αυτά που θα εξοικονομήσεις από εκεί να προγραμματίσεις τις επόμενες αγορές σου.

 

Είναι καλύτερα έτσι, σωστά;