LIFE

Ξεπέρασε τον εαυτό σου, μπορείς

Αν κάποιο θα έπρεπε να είναι το μήνυμα αυτού του κειμένου θα ήθελα να κρατήσεις μόνο μία φράση. ''Ξεπέρνα τον εαυτό σου''. Τα όρια μπαίνουν όταν η θέληση στέκεται οκνηρή χωρίς τη δύναμη να σηκωθεί όρθια και να φωνάξει ''μπορώ''. Για πέμπτη συνεχή χρονιά το Spetsathlon απέδειξε αυτό ακριβώς. Μπορείς να τα καταφέρεις, έχεις πίστη στις δυνάμεις σου, είσαι πρότυπο χωρίς να το ξέρεις. Το μεγαλύτερο τρίαθλο της Ελλάδας γιόρτασε τα 5 του χρόνια ξεπερνώντας τα δικά του ρεκόρ τόσο σε συμμετοχές όσο και σε ενδιαφέρον, δημοσιότητα και δημοφιλία.

Spetsathlon #spetses #triathlon #spetsathlon #spetsathlon5 #inspireandbeinspired #2winis2participate

A post shared by Spetses Mini Marathon (@spetses_marathon) on

 

Το Spetsathlon προσέλκυσε 1.100 και πλέον συμμετέχοντες που πήραν μέρος στο Endurance και το Sprint Τρίαθλο, τον κολυμβητικό αγώνα, τον ποδηλατικό γύρο του νησιού, το SUP event by BIC® και το φιλανθρωπικού χαρακτήρα περίπατο, Twilight Charity Run. Οι επισκέπτες στις Σπέτσες κατά τη διάρκεια του τριημέρου ξεπέρασαν τους 3.000, με πολύ σημαντικές παρουσίες, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό.

Photo credits:Νίκος Καρανικόλας, Luc Percival , Παναγιώτης Μαυρομάτης

Το Ladylike.gr ήταν εκεί, καλεσμένο της Heineken Light. Η ομάδα μας έλαβε μέρος στο SUP, πέρασε στον τελικό και κατέκτησε την τέταρτη θέση. Τι νόμιζες! Με τη γεμάτη γεύση της και τις λίγες θερμίδες της, ήταν παρούσα στο Spetsathlon γιορτάζοντας μαζί με τους αθλητές τις επιτυχίες τους. Στην υγειά μας.

Sometimes lighter is better #heinekenlight #heinekengr #spetsathlon #spetsathlon5 #sup

A post shared by Ladylikegr (@ladylike.gr) on

Για τρεις μέρες οι Σπέτσες κινούνταν στο ρυθμό του Spetsathlon. Άνθρωποι κάθε ηλικίας ήταν εκεί για να αγωνιστούν αλλά και για να προσφέρουν. Μία από τις πιο δυνατές εικόνες ήταν οι εθελοντές. Θα μπορούσαν να πίνουν καφέ στο καφενείο και να παίζουν τάβλι όμως εκείνοι ήταν σε κάθε γωνιά του νησιού για να βοηθήσουν στη διεξαγωγή. Οι Σπετσιώτες αγαπούν τη διοργάνωση.

Spetsathlon #spetses #triathlon #spetsathlon #spetsathlon5 #inspireandbeinspired #2winis2participate

A post shared by Spetses Mini Marathon (@spetses_marathon) on

 

Ένα όνομα που πρέπει να συγκρατήσεις. Μαρίνα Κουταρέλλη. Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι η ψυχή όλων όσων συμβαίνουν. Σε συνέντευξή της στο Ladylike.gr είχε δηλώσει: ”Για εμένα αν υπάρχει κάποια συνταγή, είναι σίγουρα η συνέχεια, η συνέπεια και η επιμονή. Να μην το βάζεις κάτω στις δυσκολίες και  σίγουρα να υπάρχει μια καλή ομάδα συνεργατών, διότι κανένας κατά την γνώμη μου δεν φτάνει μονός του κορυφή.”

Photo credits:Νίκος Καρανικόλας, Luc Percival , Παναγιώτης Μαυρομάτης

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων το παρών έδωσαν ο πρωταθλητής κολύμβησης Δημήτρης Κουλούρης, η χρυσή παραολυμπιονίκης στην κολύμβηση, Καρολίνα Πελενδρίτου, ο επίσης παραολυμπιονίκης κολυμβητής Δημήτρης Καρυπίδης, ο διεθνούς φήμης Ισπανός τριαθλητής Oscar Rubio Gomez, ενώ επιπλέον, παρευρέθηκαν και οι πρωταθλητές τριάθλου Ντενίζ Δημάκη, Γρηγόρης Σκουλαρίκης και οι Γρηγόρης Σουβατζόγλου, Γιάννης Δρυμωνάκος και οι παραολυμπιονίκες Μάκης Καλαράς και Αλέξανδρος Ταξιλδάρης.

 

Το πλούσιο αθλητικό τριήμερο ξεκίνησε με το Twilight Charity Run, την Παρασκευή 5 Μαΐου, 20:30 το βράδυ, προκειμένου να ενισχύσουν όλοι μαζί οι συμμετέχοντες την δράση της ΑΜΚΕ ”Αθλητισμός για Όλους” η οποία θα στηρίξει τέσσερις νέους αθλητές στον δρόμο για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο και συγκεκριμένα τους Νίκο Παπαγγελή, Κατερίνα Δίβαρη, Μάριο Γράψα και Κωνσταντίνο Γράψα.

#happeningnow Bike Race 25km #Spetsathlon #inspireandbeinspired #2winis2participate #spetsathlon5

A post shared by Spetses Mini Marathon (@spetses_marathon) on

Το Σάββατο 6 Μαΐου η εκκίνηση του αγωνιστικού σκέλους του Spetsathlon έγινε με το αγώνισμα των 1.000 μ. κολύμβησης στη μοναδική παραλία του Αγ. Μάμαντος με τον Νίκο Σημαντίρα της Interwetten Team να τερματίζει πρώτος με χρόνο 10.56 ενώ πρώτη γυναίκα ήταν η Κατερίνα Πολίτη με χρόνο 14.34. Αντίστοιχα, στη κατηγορία με wet suit, πρώτος τερμάτισε ο Σπύρος Γκοτζιάς με χρόνο 12.50 και πρώτη γυναίκα ήταν η Ντενίζ Δημάκη με χρόνο 14.42. Ξεχωριστό χειροκρότημα για τον Παραολυμπιονίκη Δημήτρη Καρυπίδη, την Χρυσή Παραολυμπιονίκη Καρολίνα Πελενδρίτου. Ακολούθως, διεξήχθη ο Ποδηλατικός Γύρος Σπετσών (25 χλμ.), όπου πρώτος τερμάτισε στους άνδρες Δημήτρης Γκαζέτας με χρόνο 44.22 και στις γυναίκες , η Τζένη Μπουλμέτη με χρόνο 50.22.

Spetsathlon #spetses #triathlon #spetsathlon #spetsathlon5 #inspireandbeinspired #2winis2participate

A post shared by Spetses Mini Marathon (@spetses_marathon) on

 

Η Κυριακή 7 Μαΐου ήταν η μέρα του τριάθλου. Διεξήχθησαν δύο αγώνες: το Spetses Triathlon Sprint (750 μ. κολύμπι, 25 χλμ. ποδήλατο & 5 χλμ. τρέξιμο) και το Spetses Triathlon Endurance (1500 μ. κολύμπι, 50 χλμ. ποδήλατο & 10 χλμ. τρέξιμο), καθώς και οι σκυταλοδρομίες και στις δύο αποστάσεις με ομάδες 2 ή 3 ατόμων.

Νικητής του Spetses Triathlon Sprint στους άνδρες ήταν ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου με συνολικό χρόνο 1.12.51 και στις γυναίκες η Ντενίζ Δημάκη με χρόνο 1.26.15.

@gregsouv 1os στο Sprint #spetsathlon #2winis2participate #inspireandbeinspired #spetsathlon5

A post shared by Spetses Mini Marathon (@spetses_marathon) on

 

Κατά τη διάρκεια των απονομών η Μαρίνα Κουταρέλλη δηλώνει:

Δεν υπάρχει πιο ευχάριστη έκπληξη από το να ξεπερνάς τις ίδιες σου τις προσδοκίες. Αυτό ακριβώς πέτυχε το φετινό επετειακό Spetsathlon που μπορεί πλέον δικαίως να λογίζεται ανάμεσα στις κορυφαίες αθλητικές εκδηλώσεις που διεξάγονται στην Ελλάδα.

 

Ένα τριήμερο γιορτής. Γιορτή των αθλητικών ιδεωδών, της αξίας της συμμετοχής, της θέλησης.

Βάλε στόχους, κυνήγησέ τους, κατάφερε το ακατόρθωτο.

Ένα δυνατό μπράβο ακούγεται από τα μεγάφωνα και φτάνει σε κάθε άκρη του νησιού.

 

*Το Spetsathlon 2017, συνδιοργανώνεται από την εταιρεία Communication Lab, διοργανώτρια και του Spetses mini Marathon και την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, η οποία με την εμπειρία της από διεθνείς διοργανώσεις και με τέσσερις πιστοποιημένους κριτές, αλλά και πολυπληθή ομάδα αθλητών, εξασφάλισαν για άλλη μία χρονιά την άψογη διοργάνωση των αγώνων.