ΓΑΜΟΣ

4 γαμήλιες δεισιδαιμονίες

Παραδόσεις, έθιμα και δεισιδαιμονίες βαθιά ριζωμένες στο μυαλό μας, συχνά βάζουν φρένο στις γαμήλιες αποφάσεις μας ή καταδιώκουν τις σκέψεις μας, ακόμα και σήμερα που το ημερολόγιο σε λίγο θα δείξει 2017. Μάλλον ήρθε η ώρα να τις εξαφανίσουμε μαζί με το Yes I do.gr.

Οι γάμοι απαγορεύονται τα δίσεκτα έτη

Σύμφωνα με την επικρατέστερη θεωρία, επειδή κατά τα δίσεκτα έτη συνήθιζαν να παντρεύονται οι βασιλείς, ο μόνος τρόπος να απαγορευτούν οι γάμοι στους κοινούς θνητούς, ήταν να θεωρηθεί γρουσουζιά ο γάμος το δίσεκτο έτος. Δεν γνωρίζουμε αν έχουν γίνει μελέτες πάνω στη ζωή των ζευγαριών που αγνόησαν τον κίνδυνο και τόλμησαν να παντρευτούν δίσεκτα έτη, εμείς πάντως πιστεύουμε ότι η μόνο δεισιδαιμονία είναι η κακή διάθεση του ζευγαριού. Η στατιστική θέλει τα διαζύγια να προκύπτουν ανεξαρτήτως του έτους τέλεσης του γάμου. Αν λοιπόν προγραμματίζετε κάτι για το 2020, then do it!

Απαγορεύεται να δει ο γαμπρός τη νύφη ή το νυφικό πριν το γάμο

 Εδώ υπάρχει κάτι πολύ βασικό και τρυφερό. Η νύφη θέλει πρώτα από όλα να είναι όμορφη για τον γαμπρό, το ίδιο και ο γαμπρός για τη νύφη. Το φυσιολογικό λοιπόν, θα ήταν να επιλέγουν νυφικό και κοστούμι αντίστοιχα οι δυο τους και ευτυχώς πολλά ζευγάρια το κάνουν. Όσο για το αν κάνει ή δεν κάνει να ιδωθεί το ζευγάρι την ημέρα του γάμου, μάλλον σχετίζεται με την παράταση της προσμονής και το στοιχείο της έκπληξης. Παρ’ όλα αυτά, επειδή συνήθως η νύφη είναι πολύ αγχωμένη την ημέρα του γάμου, εμείς προτείνουμε στα ζευγάρια να κανονίζουν ένα ”κρυφό ραντεβουδάκι” το πρωινό του γάμου τους, για να δώσουν δύναμη και κουράγιο ο ένας στον άλλο. Με ή χωρίς νυφικό.

Αν βρέξει στο γάμο είναι τύχη

Αυτό είναι κάτι αντίστοιχο με τον Ειρηνικό Ωκεανό! Πήρε το πιο όμορφο όνομα για να ”εξουδετερώσει” τα γιγάντια κύματά του. Πώς να ηρεμήσεις μια νύφη που η βροχή καταστρέφει τον γάμο της; Της λες ότι η βροχή είναι τύχη! Ε να, κάπως έτσι έφτασε ως σήμερα αυτή η παράδοση.

Είναι γρουσουζιά αν δεν αλλαχτούν σωστά ή αν πέσουν κάτω τα στέφανα ή οι βέρες

9 στις 10 φορές τα στέφανα δεν αλλάζονται σωστά και αυτό σίγουρα δεν οφείλεται σε κάποια κατάρα, αλλά στο γεγονός ότι οι περισσότεροι κουμπάροι δεν κάνουν πρόβα και απλώς μπερδεύονται (ομολογουμένως δεν είναι ένα εύκολο task). Στην περίπτωση που πέσουν κάτω οι βέρες ή τα στέφανα, τότε περισσότερο βρισκόμαστε μπροστά σε ένα χαριτωμένο γεγονός που θα εκτονώσει την αμηχανία του ζευγαριού παρά σε δεισιδαιμονία.

 

Διαβάστε ακόμα στο Yes I do.gr

Tony Ward Bridal collection 2017:Νυφικά από το «Παρίσι της Μέσης Ανατολής»
DIY – Ποτήρια με την υπογραφή σας