TRAVEL

Ταξίδι: 10 πράγματα που αξίζει να κάνεις στη Βιέννη

Το τελευταίο διάστημα λαμβάνω πολλά μηνύματα στα οποία με ρωτάτε για τη Βιέννη. Η αλήθεια είναι πως την έχω επισκεφθεί 2 φορές αλλά μόλις για 2 ημέρες οπότε δε μπορώ να κάνω λεπτομερή ανάλυση σχετικά με το τι να κάνεις και τι να δεις. Σίγουρα όμως μπορώ να σου πω τα δικά μου 10 must σε περίπτωση που θες να κάνεις μια γρήγορη βόλτα, μια μονοήμερη ή να περάσεις ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο χωρίς πολύ τρέξιμο και αξιοθέατα.

Από τη Μαρία Κόφου

#1 Πρωινό στο Cafe Central

 

Το πρώτο γεύμα της ημέρας, το πρωινό σου δηλαδή θα πρέπει να το κάνεις στο ιστορικό Cafe Central. Όπως λέει και το όνομά του, το συγκεκριμένο καφέ είναι το… κέντρο της πόλης, εδώ που πριν πολλά πολλά χρόνια έπιναν τον καφέ τους οι μεγαλύτεροι storytellers, συγγραφείς και φιλόσοφοι του κόσμου. Απόλαυσε και συ τη σοκολάτα βιενουά mélange με το ζεστό κρουασάν σου και ταξίδεψε έστω για λίγο σε μια άλλη εποχή μαζί με μερικούς από τους τότε θαμώνες της καφετέριας όπως τον Trotsky και το Freud. (διεύθυνση Herrengasse 14).

#2 Επίσκεψη στην Εθνική Βιβιλιοθήκη της Βιέννης

 

Μια από τις πιο εντυπωσιακές βιβλιοθήκες της Ευρώπης βρίσκεται στο κέντρο της Βιέννης και αν είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις το εισιτήριο της εισόδου τότε να ξέρεις πως θα δεις ένα καταπληκτικό κτίριο με συγκλονιστικούς θησαυρούς. ( δρόμος Josefsplatz 1)

Για περισσότερα ταξιδιάρικα ποστ μπες στο tstories.gr

#3 Βόλτα στα δρομάκια

 

Πολλές φορές οι δρόμοι μιας πόλης λένε πολλά περισσότερα από όσα φαντάζεσαι. Άσε το χάρτη και περπάτησε στα στενά δρομάκια γύρω από το ναό του Αγίου Πέτρου.

#4 Θέα από ψηλά στον Άγιο Στέφανο

 

Σε όποια πόλη πηγαίνω, βρίσκω πάντα ένα σημείο το οποίο θα έχει θέα από ψηλά ώστε να μπορώ να χαζέψω την πόλη και να κατανοήσω το μέγεθός της. Η θέα από την εκκλησία του καθεδρικού ναού του Αγίου Στεφάνου είναι σίγουρα must. Ανέβα λοιπόν!

#5 Για σνίτσελ στο Figlmueller

Μετά από τόσο περπάτημα δικαιούσαι ένα καλοψημένο σνίτσελ στο παραδοσιακό και παράλληλα υπερ κλασάτο Figlmueller (οδός Wollzeile 5). Πάρε και την πατατοσαλάτα και αν σου αρέσουν οι σούπες να δοκιμάσεις τη σούπα πατάτας με λάδι τρούφας. Προετοιμάσου για τις τιμές, δεν είναι πολύ οικονομικά αλλά το σνίτσελ που θα σου φέρουν θα σε κάνεις να χορτάσεις για 2 ημέρες!

#6 Sacher Torte στο Hotel Sacher Wien

 

Ελπίζω να έχεις “κάνει χώρο” και για γλυκό γιατί μετά το φαγητό πρέπει να δοκιμάσεις και το διάσημο γλυκό της Βιέννης, την Sacher Torte στο ομώνυμο ξενοδοχείο Sacher (οδός Philharmonikerstraße 4). Αν θες να πάρεις και μαζί σου ετοιμάσου να κουβαλήσεις το διάσημο αυτό γλυκό μέσα σε ξύλινο ειδικό κουτάκι! Έχει φάση!

#7 Βόλτα στη μοντέρνα πλευρά της πόλης

 

Αν είσαι της street art και της σύγχρονης industrial αισθητικής, πίστεψέ με, η Βιέννη έχει και από αυτό. Οι γειτονιές κοντά στη στάση του τραμ Hetzgasse είναι αυτό ακριβώς που ζητάς! Τσέκαρε το Kunst Haus και το Hundertwasserhaus, δημιουργιές του Αυστριακού Hundertwasser. (Landstrasse district).

#8 Βόλτα στην πλατεία των Μουσείων (MuseumsQuartier)

 

Λίγο πριν πέσει το βράδυ, φρόντισε να κάνεις τη βόλτα σου στην πλατεία των Μουσείων. Δεν είναι απαραίτητο να μπεις στα μουσεία. Η περιοχή είναι γεμάτη έργα τέχνης και όμορφα καφέ και μπαράκια! Αν όμως είσαι museum lover τότε αφιέρωσε μια ολόκληρη ημέρα για να τα δεις όλα! (Museumsplatz 1).

#9 Gia Edelweiss μπίρα

 

Για μπίρα και κοκτέιλ γύρω από την πλατεία των Μουσείων, είδες, μιας και είσαι εκεί γύρω δε σε βάζω να τρέχεις μακριά. Πιες την πρώτη μπύρα στο Scheiwerhaus και μετά κοκτέιλ στο δικό μου αγαπημένο: if dogs run free.

#10 Μονοήμερη στη Σλοβακία

 

Αν έχεις όρεξη να γνωρίσεις άλλη μια χώρα, η Σλοβακία και συγκεκριμένα η πρωτεύουσα Μπρατισλάβα είναι μια ανάσα από τη Βιέννη. Εκμεταλλεύσου το! Μπες στο τρένο ή πάρε λεωφορείο και σε μία περίπου ώρα θα είσαι εκεί!