TRAVEL

8 πράγματα που δεν πρέπει να λείπουν από τη βαλίτσα του τριημέρου

Η προετοιμασία της βαλίτσας για τα ταξίδια (μικρά ή μεγάλα δεν έχει σημασία) μπορεί να γίνει πολύ αγχωτική- κυρίως γιατί μας πιάνει η παράνοια ότι θα καταστραφεί το σύμπαν αν δεν έχουμε μαζί μας το τάδε μπλουζάκι που είναι στον πάτο της ντουλάπας και έχουμε να το φορέσουμε από τότε που το αγοράσαμε. Έτσι καταλήγουμε να σέρνουμε πίσω μας μια υπέρβαρη βαλίτσα χωρίς να έχουμε πάρει τα απαραίτητα.

(όποια δεν έχει ζήσει έστω και μια φορά αυτή την κατάσταση λέει ψέματα)

Για να μην ζήσεις ξανά το ίδιο σκηνικό και να γλιτώσεις πολλές εργατοώρες κοιτώντας την ντουλάπα, σου ετοίμασα μια λίστα με τα απολύτως απαραίτητα. Αυτό που πρέπει να θυμάσαι πάντα είναι ότι το περιεχόμενο της βαλίτσας θα βασιστεί στις δραστηριότητες του ταξιδιού- αν δηλαδή έχεις υπολογίσει να γίνεις ένα με τον καναπέ στο πατρικό σου δεν υπάρχει λόγος να πάρεις γόβες και κοσμήματα μαζί. Πάμε λοιπόν.

1.Παπούτσια

Ο καιρός φαίνεται ότι θα είναι βροχερός το τριήμερο οπότε ακόμα και αν δεν ταξιδέψεις σε ορεινό χωριό τα μποτάκια/ αρβυλάκια δεν πρέπει να λείπουν από τη βαλίτσα σου. Αν έχει σκοπό να κάνεις βραδινή έξοδο πάρε τα παπούτσια που ΞΕΡΕΙΣ ότι θα φορέσεις όχι αυτά που θα ήθελες να φορέσεις- γιατί θα καταλήξεις να πας με τα sneakers (α, ναι sneakers, πάντα είναι χρήσιμα).

2. Πανωφόρι

Επειδή ο καιρός είναι λίγο αναποφάσιστος και δεν έχει ακόμα πολύ κρύο, άφησε το χοντρό μπουφάν και το παλτό στην ντουλάπα και πάρε μαζί σου ζακάρ ζακέτες, oversized πουλόβερ και φούτερ. Γενικότερα το layering είναι ο καλύτερος μας φίλος το φθινόπωρο, για αυτό φρόντισε να το εκμεταλλευτείς σωστά.

3. Παντελόνια

Αν ταξιδέψεις με τζιν πρέπει να βάλεις σίγουρα ένα ακόμα στη βαλίτσα, έτσι δεν θα πάθεις πανικό σε περίπτωση που λερωθεί αυτό που φοράς. Όχι μην πάρεις και τρίτο μαζί, είναι υπερβολή- μπορείς όμως να πάρεις κάποιο κολάν που δεν πιάνει χώρο.

4. Μπλούζες

Υπολόγιζε ότι θα χρειαστείς τουλάχιστον 2 μπλούζες την μέρα τις οποίες και θα διαλέξεις πάντα σε συνδυασμό με τα παντελόνια/ φούστες που θα πάρεις μαζί σου. T- shirt, πουκαμίσες, λεπτά πλεκτά όλα μπορούν να παίξουν!

5. Φόρεμα

Το φόρεμα είναι πάντα μια καλή λύση γιατί γλιτώνεις τους συνδυασμούς μπλούζα/ παντελόνι άρα και τα έξτρα ρούχα στη βαλίτσα!

6. Φορτιστή και battery bank

Επειδή θα θέλεις να κάνει ένα instagram, ένα snapchat βρε αδερφέ δεν πρέπει να ξεχάσεις το φορτιστή και το battery bank σου!

7. Αξεσουάρ

Λίγα και καλά, επικεντρώσου κυρίως σε αυτά που φοράς καθημερινά και άσε τους πειραματισμούς- αφού στο τέλος θα μείνουν στη βαλίτσα γιατί να τα κουβαλάς;

8. Καλλυντικά

Ενυδατική προσώπου, ματιών, βάση, κονσίλερ, ρουζ και μάσκαρα είναι τα απολύτως απαραίτητα μετά την οδοντόβουρτσα, το αποσμητικό και το σαμπουάν. Βέβαια αν ακολουθείς συγκεκριμένη ρουτίνα μακιγιάζ φρόντισε να πάρεις μαζί σου ό,τι χρειάζεσαι αλλά σε συσκευασίες travel size.