TRAVEL

4 ιδιωτικά νησιά για να προσθέσεις στη λίστα με τα μέρη των ονείρων σου

Pexels

Ποιος είπε πως ο παράδεισος δε βρίσκεται στη Γη; Τα ακόλουθα νησάκια είναι η πιο τρανή απόδειξη ότι και επίγειοι παράδεισοι υπάρχουν, αλλά κοστίζουν και τόσο που και ένα νοητό ταξιδάκι σού αρκεί. Σωστά; Σωστά.

Αν κι εσύ βρίσκεσαι στην πόλη και φαντασιώνεσαι κοκτέιλ σε καρύδα με πολύχρωμα ομπρελάκια, καταγάλανα νερά, φοίνικες, μεγαλεία και χλιδή, τότε αυτό είναι το θέμα για σένα. Μπορεί να μην είναι και πολύ πιθανό να επισκεφθείς κάποιο από αυτά τα νησιά σύντομα, αλλά τουλάχιστον μπορείς να ταξιδέψεις με το μυαλό.

Νησί Amanpulo, Palawan, Φιλιππίνες

Έχει πάρει το όνομα Νησί του Παραδείσου, κι αν χαζέψεις τις φωτογραφίες, θα δεις ότι δεν είναι καθόλου άδικο. Σύμφωνα με τη Daily Mail, η Beyonce και ο Brad Pitt είναι fans. Λογικό, αφού μπορείς να φτάσεις εκεί μόνο με ιδιωτικές πτήσεις από τη Μανίλα. Εκτός αν έχεις αυτή τη δυνατότητα, στην οποία περίπτωση, τι κάθεσαι;

The Brando, Tetiaroa, Γαλλική Πολυνησία

Το ιδιωτικό νησί του Marlon Brando, είναι από τους αγαπημένους προορισμούς της Pippa Middleton, γι’ αυτό κι έκανε εκεί τον μήνα του μέλιτός της. Αν νιώθεις αρκετά πριγκίπισσα, μπορείς να νοικιάσεις μια απομονωμένη βίλα ή να πας στο Varua Polynesian Spa, το οποίο έχει χτιστεί ακριβώς στην περιοχή που έκαναν τα spa τους και οι βασιλείς της Ταϊτή.

Θέρετρο Peter Island, Βritish Virgin Islands

Το νησί Peter, είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό νησί της περιοχής, αλλά σε λιγότερο από το ένα πέμπτο της έκτασής του έχουν αναπτύξει εγκαταστάσεις για διαμονή. Οι κάτοικοι έχουν δεσμευτεί να διατηρήσουν τον φυσικό βιότοπο του νησιού, το οποίο διαθέτει πέντε ιδιωτικές παραλίες, ανάμεσα στις οποίες και η Honeymoon Beach, η οποία διατίθεται μόνο σε ένα τυχερό ζευγάρι κάθε μέρα.

Nihitwatu, Sumba Island, Ινδονησία

Μπορείς να κάνεις ιππασία στην παραλία, καταδύσεις, να πας σε καταρράκτες, ό,τι κι αν επιλέξεις, το νησί Sumba θα σε εκπλήξει, αφού είναι σχεδόν ανέγγιχτο με ελάχιστη παρέμβαση του ανθρώπου. Μπορείς(;) να μείνεις στη βίλα Marangga, η οποία εκτός από τη δική της ιδιωτική πισίνα, έχει κι ένα κρεβάτι έξω, ώστε – αν θες – το βράδυ να χαζεύεις τα αστέρια.