TRAVEL

9+1 λόγοι για να πας εδώ και τώρα Β. Εύβοια

Θα μπορούσα να μιλάω άπειρες ώρες για την Βόρεια Εύβοια και τις ομορφιές της. Δεν είναι τόσο ότι έχω μεγαλώσει εκεί και έχω περάσει υπέροχα παιδικά χρόνια. Περισσότερο, ο λόγος που όπου σταθώ και όπου βρεθώ τη διαφημίζω, είναι ότι έχω πάει σχεδόν σε κάθε της σημείο και έχω δει με τα μάτια μου τις ομορφιές που κρύβει.

Και δεν χρησιμοποιώ τυχαία το ρήμα “κρύβει”. Κυρίως λόγω οδικού δικτύου, τα φανταστικά της μέρη δεν είναι τα πιο εύκολα στην πρόσβαση. Όμως, ο κόπος αξίζει. Να 10 λόγοι για να πας εδώ και τώρα στα μέρη μου. Στη βόρεια πλευρά της Εύβοιας.

1. Είναι δίπλα

Βρίσκεται κοντά στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Είναι ιδανική για ταξίδια της τελευταίας στιγμής. Σήμερα αποφασίζεις να πάρεις τον αέρα σου, αύριο μπορείς να βρεθείς σε ένα ειδυλλιακό μέρος.

Αν είσαι Αθήνα, μπορείς να πας μέσω της Εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας και να φτάσεις στο Πορθμείο Αρκίτσας. Θα περάσεις σε 45 λεπτά απέναντι, στην Αιδηψό. Αν θέλεις να χορτάσει το μάτι πράσινο, στρίβεις Χαλκίδα και πας οδικώς στον προορισμό σου.

 

Για εσένα που έρχεσαι από τη Θεσσαλονίκη, η πρόσβαση γίνεται μέσω του Πορθμείου της Γλύφας. Εθνική οδός, λίγες στροφές, πλοίο για περίπου μισή ώρα και έφτασες στον Αγιόκαμπο.

2. Είναι οικονομικός προορισμός

Η Βόρεια Εύβοια είναι δυσανάλογα οικονομική για αυτά που προσφέρει. Υπάρχουν άπειρες επιλογές και οι τιμές που θα βρεις καταλύματα είναι πολύ λογικές.

3. Για να μείνεις στο καλύτερο οργανωμένο camping

Μιλώντας για καταλύματα, το Club Αγία Άννα, είναι από μόνο του ένας πολύ καλός λόγος να πας προς Βόρεια Εύβοια. Είναι από τα δημοφιλέστερα οργανωμένα Camping της Ελλάδας και βρίσκεται σε υπέροχη τοποθεσία μόλις 2,5 ώρες από τη ζεστή Αθήνα. Σε πολύ κοντινή απόσταση από τις εγκαταστάσεις του, βρίσκεται μια μεγάλη παραλία με καθαρά νερά. Εκεί υπάρχουν ξαπλώστρες και δυνατότητα για διάφορες δραστηριότητες όπως beach volley, αλλά φυσικά μπορείς απλά να απλώσεις και την πετσέτα σου και να απολαύσεις οξυγόνο και θάλασσα.

 

Όμως και μέσα στο Club Aγία Άννα, η κατάσταση είναι εξαιρετική. Μια μεγάλη πισίνα, φιλοξενεί δραστηριότητες και υπόσχεται χαλαρά κοκτέιλ με ωραία μουσική ενώ η σκηνή σου τοποθετείται σε πολύ ωραίες, καθαρές εγκαταστάσεις, κάτω από ψηλά πεύκα που προσφέρουν μοναδική δροσιά. 

Αν είσαι τύπος που θέλει περισσότερες ανέσεις, τότε εδώ θα βρεις φανταστικά Yurts και Cabanas. Ειδικά φέτος, μπορείς να απολαύσεις ό,τι κι αν διαλέξεις σε μοναδικές τιμές. Μέχρι τις 28 Αυγούστου, διακοπές με 24 ευρώ/άτομο με πλήρη διατροφή σε έτοιμη στημένη σκηνή!

Αν θέλεις να μείνεις Αγία Άννα αλλά ψάχνεις πιο luxury καταστάσεις, τσέκαρε το Thalatta.

4. Έχει παραλίες κάθε είδους

Ένα μέρος της Βόρειας Εύβοιας “κοιτάει” στον ομώνυμο κόλπο και τη Γλύφα, ένα άλλο στο Αιγαίο. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πολλές διαφορετικές παραλίες σε αυτή την περιοχή της Ελλάδας και καλύπτουν όλα τα γούστα.

Πηγαίνοντας προς Γιάλτρα, για παράδειγμα, θα βρεις αμμουδιά, στο Πευκί το ίδιο ενώ από την άλλη πλευρά στα Βασιλικά, θα βρεις βότσαλο.

5. Για οικονομικά spa

Σου έχουμε στο παρελθόν γράψει για την όλα τα καλά που προσφέρουν τα ιαματικά νερά στις γυναίκες. Αν πας στην Εύβοια, έχεις και αυτή την επιλογή. Λουτρά Αιδηψού!

 

Παρεξηγημένη από πολλούς, με τη φήμη ότι προσελκύει μόνο υπερήλικες, η περιοχή αυτή της Εύβοιας κρύβει πολλές ομορφιές και εκπλήξεις. Στα περισσότερα ξενοδοχεία θα βρεις ιαματικό νερό ενώ μπορείς να πας απευθείας στην πηγή να κάνεις το μπάνιο σου. 10 λεπτά κάτω από τους καυτούς καταρράκτες και θα δεις διαφορά.

6. Για να κάνεις μπάνιο σε καταρράκτες

 

Κι αν προτιμάς καταρράκτες με κρύο νερό, πάλι στην Βόρεια Εύβοια έχεις αυτή την επιλογή. Δε θα πιστεύεις στα μάτια σου.  Καταρράκτες Δρυμώνα! Αυτός ο πράσινος παράδεισος βρίσκεται στο δρόμο προς Κερασιά. Και φαράγγι υπάρχει αν είσαι τολμηρή. Ψάξε, ρώτα και δες τη μοναδική ομορφιά του Φαραγγιού του Νηλέα, στην Αγία Άννα.

7. Για να δεις φώκιες πηγαίνοντας στα Λιχαδονήσια

Τα Λιχαδονήσια δε χρειάζονται πολλές συστάσεις. Είναι ένας μικρός παράδεισος που έχει τα τελευταία χρόνια χαρακτηριστεί ως “οι Σεϊχέλες της Ελλάδας”.

 

Η ομορφιά αυτού του μέρους της Β. Εύβοιας είναι ασύλληπτη αλλά είναι καλύτερο να επιλέξεις να πας προς τον Σεπτέμβριο ή με δικό σου φοσκωτό – ιστιοπλοϊκό, γιατί ο κόσμος είναι πολύς τον Αύγουστο. Στο…δρόμο, προσοχή στο ναυάγιο, στις ξέρες και στις φώκιες που συχνάζουν και κάνουν τα κόλπα τους στα καθαρά νερά.

8. Για “βραβευμένες” βαρκάδες

 

Αν είσαι κορίτσι που του αρέσουν τα ιστιοπλοϊκά και οι βάρκες μην αφήσεις τη Βόρεια Εύβοια να σου ξεφύγει. Όλο το νησί, έχει μπει σε λίστα του National Geogrpahic ως ένας υπέροχος προορισμός για ιστιοπλοΐα και βόλτες με καΐκια, καθώς έχει υπέροχη ακτογραμμή.

9. Για υπέροχο φαγητό

Η Βόρεια Εύβοια είναι γεμάτη ψαροχώρια και μικρούς παραγωγούς. Ντόπια προϊόντα και φυσικά φρέσκα ψάρια και θαλασσινά στο τραπέζι σου. Στους Ωρεούς για παράδειγμα, μπορεί να πετύχεις καΐκι να φτάνει με φρέσκα ψάρια τα οποία μετά από λίγο θα καταλήξουν στα διπλανά τραπέζια.

+ Εναλλαγή

Όπου κι αν επιλέξεις να πας, έχεις τη δυνατότητα να το συνδυάσεις και να κάνεις μικρά ταξίδια μέσα στις διακοπές σου. Από τo Mαντούδι φεύγει πλοίο για Σκιάθο και Σκόπελο ενώ από Αιδηψό υπάρχουν πολλές κρουαζιέρες που γίνονται σε κοντινά σημεία. Οδικώς επίσης μπορείς κάθε μέρα να πηγαίνεις και σε ένα άλλο μέρος. Πάντα, χορταίνοντας το πράσινο και το οξυγόνο, δίπλα στα γαλανά νερά.

Τους υπόλοιπους λόγους θα σε αφήσω να τους ανακαλύψεις εσύ. Καλό ταξίδι!