TRAVEL

10 προορισμοί που πρέπει να επισκεφτείς το συντομότερο

Ποιος μπορεί να κάνει τις πιο αξιόπιστες κριτικές για μέρη που έχει επισκεφτεί; Μα φυσικά, οι τουρίστες! Το TripAdvisor λοιπόν, συγκέντρωσε σχόλια και βαθμολογίες των επισκεπτών του και έβγαλε στη δημοσιότητα τη λίστα με τους 10 πιο δημοφιλείς προορισμούς.

Μην ψάξεις την Ελλάδα, δεν είναι ανάμεσα σε αυτούς, αν και αρκετά αγαπημένη στο TripAdvisor. Δες ποιες περιοχές κερδίζουν τα καλύτερα σχόλια και ετοίμασε τις βαλίτσες σου.

1. Μαρακές

Γνωστή και ως “Κόκκινη πόλη”, το Μαρακές κατακτά την κορυφή! Η παλαιά πόλη του, Μεντίνα του Μαρακές, είναι από το 1985 Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Τον επόμενο μήνα, μπορείς να την δεις από κοντά, πετώντας με 229 ευρώ.

2. Σιεμ Ριπ

Εδώ υπάρχει ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα ναών του κόσμου. Το Σιέμ Ριπ στην Καμπότζη, είναι ένας προορισμός που έχουν ακουστά οι πιο “ψαγμένοι” Αναδεικνύεται κορυφαίος, χάρη στην ιστορία του και την φυσική του ομορφιά. Είναι ένα ταξίδι – επένδυση. Βρήκαμε εισιτήριο μετ’ επιστροφής με 940 ευρώ.

3. Κωνσταντινούπολη

Υπάρχει κόσμος που ταξιδεύει εκατοντάδες χιλιόμετρα για να επισκεφτεί την Κωνσταντινούπολη. Εσύ που είσαι δίπλα, δε θα κάνεις αυτό το ταξίδι, να δεις από κοντά την Αγία Σοφιά και να απολαύσεις ένα μίγμα Ευρώπης και Ασίας; Ένα εισιτήριο μετ’ επιστροφής για τον επόμενο μήνα, κάνει περίπου 150 ευρώ!

4. Ανόι

Προσοχή προσοχή, δεν πρόκειται για το Ανώι & Κατώι στη Σύμη αλλά για το Ανόι του Βιετνάμ. Αξίζει να το επισκεφτείς για την ιστορία του, την αποικιοκρατική αρχιτεκτονική του αλλά και τις πιο μοντέρνες του πινελιές. Για να πας και να γυρίσεις, θα πληρώσεις σε αεροπορικά περίπου 920 ευρώ.

5. Πράγα

Η Πράγα ή αλλιώς “Χρυσή πόλη”  είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ανατολική Ευρώπη και οικονομικότερος σε αυτό το top 10. Η Τσεχική πρωτεύουσα είναι χτισμένη στον ποταμό Μολδάβα και το ιστορικό της κέντρο ανήκει στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Μπορείς να ταξιδέψεις αεροπορικώς, μετ’ επιστροφής, με 227 ευρώ.

6. Λονδίνο

Τώρα που συνηθίσαμε στα σύννεφα, δεν έχεις καμία δικαιολογία να μην πας στο Λονδίνο επειδή δεν μπορείς τον καιρό του. Η πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει υπέροχα μνημεία και μέρη να επισκεφτείς, ωστόσο θα το πληρώσεις με το παραπάνω. Αν έχεις να διαθέσεις, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, το “μάτι” και φυσικά το Μπιγκ Μπεν, σε περιμένουν. Αεροπορικό μετ’ επιστροφής, βρήκαμε με 215 ευρώ. Όσο πιο νωρίς κλείσεις, τόσο το καλύτερο.

7. Ρώμη

Η πρωτεύουσα της Ιταλίας είναι μια από τις ιστορικότερες πόλεις της Ευρώπης, με αξιοσημείωτη προσφορά στην επιστήμη, τον πολιτισμό και τις τέχνες. Γι ‘αυτό άλλωστε και έχει ανακηρυχθεί η “Αιώνια Πόλη”. Κλείσε τώρα εισιτήρια να πας και να έρθεις, δίνοντας μόνο 107 ευρώ.

8. Μπουένος Άιρες

Το “Παρίσι του Νότου” έρχεται μια θέση παραπάνω από το… κανονικό Παρίσι. Η πρωτεύουσα της Αργεντινής, δε μοιάζει με καμία άλλη. Είναι γνωστή για την ενέργεια της, την νυχτερινή της ζωή και το φανταστικό της φαγητό. Εκτός από όλα αυτά, αξίζει να την επισκεφτείς μόνο και μόνο για να δεις την μεγαλύτερη λεωφόρο του κόσμου, Avenida 9 de Julio, που έχει 7 λωρίδες σε κάθε κατεύθυνση! Τιμή εισιτηρίου μετ’ επιστροφής (αν δηλαδή πας και δε θες να μείνεις εκεί μια για πάντα) 1.080 ευρώ.

9. Παρίσι

Η Πόλη του Φωτός δε θέλει ιδιαίτερες συστάσεις. Μόνο που λες “Παρίσι” νιώθεις έτοιμη να ξαναερωτευτείς, να αρχίσεις τις φιλοσοφίες και να μαγευτείς. Τα αεροπορικά πήγαινε – έλα, αν τα κλείσεις από τώρα, κοστίζουν 240 ευρώ περίπου.

10. Κέιπ Τάουν

 

Η τρίτη σε πληθυσμό πόλη της Ν. Αφρικής, έχει όμορφες οροσειρές, παρθένες παραλίες με λευκή άμμο, εξαιρετικές γκαλερί τέχνης και μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου. Κλείσε εισιτήρια μετ’ επιστροφής με 720 ευρώ.