TIPS

Το κόλπο για να κάνεις τα τρόφιμα στο ψυγείο να μένουν φρέσκα για περισσότερο

Ειδικά εν μέσω της δύσκολης εποχής που διανύουμε το να πετάς φαγητό είναι σχεδόν απαγορευτικό. Κάποια τρόφιμα καταναλώνονται, αλλά κάποια -όσο κι αν προσπαθήσεις- θα χαλάσουν και θα πεταχτούν (αντίο μπανάνες, αντί γάλα, αντίο φράουλες) και πολλές φορές χωρίς καν να ανοιχτούν από τη συσκευασία τους. Ώρα να αυξήσεις το χρόνο διατήρησης τους και, φυσικά, κατανάλωσής τους όσο ακόμα είναι φρέσκα.

Όχι, όχι δεν έχουμε κάποια μαγική συνταγή ή κάποιο τρόπο να τα κάνεις τουρσί και να διατηρηθούν όπως το βάζο με το γλυκό του κουταλιού το οποίο φέτος κλείνει τριετία στο ψυγείο, αλλά κάτι πολύ πιο απλό.

Όλα εξαρτώνται από το αν έχεις το ψυγείο σου στη σωστή θερμοκρασία. Σύμφωνα με τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων, η θερμοκρασία του ψυγείου σου πρέπει να είναι στους (ή κάτω από) 4 βαθμούς ενώ η θερμοκρασία της κατάψυξης πρέπει να είναι στους -18.

Το να έχεις ρυθμίσει το ψυγείο σου στη σωστή θερμοκρασία είναι το κλειδί για να εξασφαλίσεις ότι τα τρόφιμα ή το φαγητό που συντηρείς μέσα σε αυτό, θα διατηρηθεί φρέσκο για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, είναι ο πιο ασφαλής τρόπος να προλάβεις τυχόν ενοχλήσεις από κατανάλωση χαλασμένων ή ελαφρώς χαλασμένων τροφίμων όπως αυγά, γάλα και τυριά.

Τώρα, αν ανησυχείς για το φαγητό που περίσσεψε, φρόντισε ή να το καταναλώσεις όσο πιο άμεσα γίνεται ή να γίνεις δημιουργική με αυτό προσθέτοντας το σε άλλα φαγητά. Μπορείς για παράδειγμα να το χρησιμοποιήσεις ως γέμιση για ομελέτες, πίτες ή να γίνει τέλειος συνδυασμός για τηγανητό ρύζι.

3 extra tips για να βοηθήσεις τα τρόφιμα να διατηρηθούν φρέσκα στο ψυγείο για αρκετό διάστημα

1. Κλείνε την πόρτα

Είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να δεις τα τρόφιμά σου να χαλάνε μια ώρα αρχύτερα.

2. Μοίρασε το φαγητό στα ράφια

Και μάλιστα με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτρέπεις τη διέλευση του αέρα ανάμεσα τους. Με άλλα λόγια, μην μπουκώνεις ένα ράφι με όλα.

3. Καθάριζέ το τακτικά

Το ότι δεν είναι εκτεθειμένο σε αέρα και σκόνη δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται απολύμανση.