TIPS

Γιατί πρέπει να βάλεις ένα κέρμα στην κατάψυξη όταν πας διακοπές

Να πας τις διακοπές σου και να περάσεις καλά. Να χαλαρώσεις και να ξεχάσεις για λίγο όλα όσα σε «βάρυναν» μέσα στη χρονιά. Να κάνεις ηλιοθεραπεία χωρίς να σκέφτεσαι αν τα λουλούδια στις γλάστρες θα μαραθούν, αν τα πατώματα θα γεμίσουν σκόνη, αν το ρεύμα θα κοπεί και θα ξεπαγώσουν (και θα ξαναπαγώσουν) τα τρόφιμα στην κατάψυξη. Για αυτό το τελευταίο σου έχω λύση φοβερή. Όχι, ότι δεν ξέρω πώς θα ποτίζεις τα φυτά όσο θα λείπεις σε διακοπές αλλά οι τροφές είναι πιο σημαντικές από την μπιγκόνια.

Διάβασε ακόμα: Το κόλπο για να καταλάβεις αν τα ρούχα σου ξεβάφουν

Θα βάλεις μέσα σε ένα σκεύος (που δε σπάει) νερό και θα το βάλεις στην κατάψυξη να παγώσει. Μόλις γίνει αυτό θα τοποθετήσεις στην παγωμένη επιφάνεια ένα κέρμα και θα βάλεις το σκεύος και πάλι στην κατάψυξη.

Με αυτό το απλό κόλπο θα ξέρεις αν κατά τη διάρκεια των διακοπών σου τα μπιφτέκια κοτόπουλου και τα σνίτσελ ξεπάγωσαν και πάγωσαν εκ νέου από μία πιθανή διακοπή ρεύματος.

Και πώς θα το καταλάβεις; Αν υπάρξει διακοπή, το νερό στο σκεύος θα λιώσει και το κέρμα θα βρεθεί από την επιφάνεια στον πάτο. Άρα, όταν με το καλό επιστρέψεις μαυρισμένη, με μία απλή ματιά θα καταλάβεις αν πρέπει να ψήσεις ή να παραγγείλεις.