TIPS

Πώς θα διατηρήσεις τα λαχανικά φρέσκα για περισσότερες μέρες

Τα λαχανικά δεν "χαρίζονται". Αν παρέλθει ο χρόνος τους, η φρεσκάδα των λαχανικών εξαφανίζεται χωρίς πολλά πολλά. Τα καρότα μαλακώνουν, τα μαρούλια μαυρίζουν, τα αγγουράκια ζαρώνουν, οι ντομάτες γίνονται νεκρή φύση κι εσύ κλαις πάνω από τον σκουπιδοφάγο που δεν έφαγες όλη την πρασινάδα που πήρες από την λαϊκή, κι είχες ξυπνήσει κι από τ' αξημέρωτα για να προλάβεις να πας.

Μην σκας, από ‘δω και πέρα δεν θα παλεύεις με τον χρόνο, σου έχω τα κόλπα που διατηρούν τη χλωρίδα σου φρέσκια και ζωντανή περισσότερες μέρες από το συνηθισμένο. Όχι, δεν θα σου συστήσω να τα ψεκάσεις με φυτοφάρμακα, οι τρόποι είναι 100% φυσικοί.

1. Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Το μαρούλι, το σπανάκι, τη ρόκα κι όλα τα συναφή μην βιαστείς να τα πλύνεις. Βάλ’τα στο ψυγείο όπως ακριβώς τ’ αγόρασες, αλλά τύλιξέ τα πρώτα με χαρτί εφημερίδας ή κουζίνας. Κάθε φορά πλύνε κι από λίγα για τη σαλάτα σου.

2. Τις ντομάτες & τα αγγούρια

Εδώ είναι ακόμα πιο απλό. Μην τα βάλεις στο ψυγείο, αλλά σε δροσερό μέρος και πάνω σε φύλλα χαρτιού κουζίνας ή χαρτοπετσέτες.

3. Τα λάχανα

Το λάχανο- λευκό και κόκκινο- είναι από τα λαχανικά που δεν χαλάνε εύκολα. Εδώ η λύση είναι μία: Μην βιαστείς να τα ψιλοκόψεις. Κόβε ένα κομμάτι κάθε φορά και μην βιαστείς να το καθαρίσεις από τα εξωτερικά του φύλλα.

4. Τα καρότα & τις πιπεριές

Εδώ κάνεις ως εξής: αφού τα πλύνεις καλά, τα κλείνεις αεροστεγώς στα ειδικά σακουλάκια. Προμηθεύσου όσο το δυνατόν καλύτερης ποιότητας συσκευασίες.