TIPS

Το κόλπο που θα αλλάξει τελείως τη γεύση της κόκκινης σάλτσας

Τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια αποτελούν τη βάση για πάρα πολλά φαγητά- σάλτσες, μαγειρευτά, σούπες ακόμα και σάντουιτς αποκτούν μια ιδιαίτερη και πλούσια γεύση όταν μπαίνει στην εξίσωση αυτό το (λίγο παρεξηγημένο) λαχανικό.

Πριν μάθεις το κόλπο ρίξε μία ματιά. Θέμα λαχταριστό. 10 μακαρονάδες για κάθε γούστο

Αν μάλιστα αλλάξεις τον τρόπο που τα μαγειρεύεις, τότε θα δεις πόσο διαφορετική και πιο ενδιαφέρουσα θα γίνει η οποιαδήποτε συνταγή. Τα καραμελωμένα κρεμμύδια μπορούν να απογειώσουν ακόμα και την πιο απλή κόκκινη σάλτσα, κάνοντας έτσι την μακαρονάδα σου ακόμα πιο νόστιμη.

Το μυστικό για να κάνεις σωστά τα καραμελωμένα κρεμμύδια είναι πολύ απλό- υπομονή και χαμηλή θερμοκρασία, γιατί αν βιαστείς θα τα κάψεις.

Extra tip: Καλό είναι να χρησιμοποιήσεις ένα τηγάνι ή ένα κατσαρολάκι με χοντρό πάτο.

Υλικά

Για σάλτσα μακαρονάδας για 2 άτομα

2 μέτρια λευκά κρεμμύδια (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κόκκινα, αλλά έχουν πιο έντονη γεύση)

4 κ.σ ελαιόλαδο

1 κ.σ βούτυρο

1 κ.γ αλάτι

1 κ.σ κρέμα βαλσάμικο ξύδι

1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση

1. Κόψε τα κρεμμύδια στη μέση και μετά σε φέτες.

2. Σε μέτρια φωτιά λιώσε το βούτυρο, πρόσθεσε το λάδι και ρίξε τα κρεμμύδια, το θυμάρι και το αλάτι. Ανακάτεψε ελαφριά για 5 λεπτά.

3. Χαμήλωσε τη φωτιά, σκέπασε την κατσαρόλα και ανακάτευε τα κρεμμύδια κάθε 10-15 λεπτά περίπου. Τα κρεμμύδια θα αρχίσουν να μαλακώνουν και να αλλάζουν χρώμα. Αν δεις ότι κινδυνεύουν να κολλήσουν, ρίξε λίγο νερό ή ακόμα καλύτερα λίγο χλιαρό ζωμό λαχανικών ή κρέατος. Αφαίρεσε στο μεταξύ το θυμάρι.

4. Συνέχισε το μαγείρεμα για περίπου 1 ώρα και στα τελευταία 15 λεπτά πρόσθεσε το βαλσάμικο. Μόλις είναι έτοιμα μπορείς να βάλεις φρέσκια ντομάτα για να φτιάξεις τη σάλτσα για τη μακαρονάδα ή και να τα αποθηκεύσεις σε ένα τάπερ στο ψυγείο (το πολύ για 1 εβδομάδα) για να τα βάλεις σε σάντουιτς/ σαλάτες/ πατάτες ή και ως σάλτσα ντιπ.

Διαγωνισμός

Είσαι μακαρονάς και τι να κάνεις; Μοιράσου μαζί μας στο Instagram την αγαπημένη σου μακαρονάδα- αυτή που έφτιαξες με τα χεράκια σου ή αυτή που απήλαυσες κάπου έξω, χρησιμοποιώντας το hashtag #LikeaMelissa και κάνοντας tag το @ladylike.gr και μπες στην κλήρωση για να κερδίσεις ζυμαρικά Melissa για 1 χρόνο!

(Ο νικητής θα ανακοινωθεί μέσω Instagram 1/11/2017)