ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για υπέροχη μπουγάτσα με βελούδινη κρέμα

Μαθαίνουμε να φτιάχνουμε σπιτική μπουγάτσα με μόλις έξι υλικά. Ποιος είπε πως είναι ένα από τα πιο δύσκολα γλυκά; Ακολουθούμε τις οδηγίες του mamapeinao.gr και κάνουμε τη δική μας δοκιμή. Την φτιάχνουμε πρώτη φορά μαζί με εσένα. Η πιο εύκολη συνταγή, το πιο λαχταριστό αποτέλεσμα.

Υλικά

1 λίτρο γάλα

1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό

1 φλ. ζάχαρη

10 φύλλα κρούστας

3-4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC.

Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα και όταν σχηματιστεί η κρέμα κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε 1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.

Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος λίγο μικρότερο από τις διαστάσεις του φύλλου σφολιάτας που θα χρησιμοποιήσουμε. Τοποθετούμε στη βάση ένα-ένα τα φύλλα κρούστας (θα χρησιμοποιήσουμε πέντε για τη βάση), ραντίζοντας κάθε φύλλο με λιωμένο βούτυρο. Ρίχνουμε την κρέμα και την απλώνουμε σε όλο το σκεύος. Επαναλαμβάνουμε το στρώσιμο των υπόλοιπων φύλλων, ραντίζοντας κάθε φορά με λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Όταν τη βγάλουμε από τον φούρνο την αφήνουμε λίγο να κρυώσει, έπειτα κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.