ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για το μοναδικό γλυκό που πρέπει να φας αυτά τα Χριστούγεννα

Αυτά τα Χριστούγεννα αποφάσισες να μην το παρακάνεις με τα γλυκά, ωστόσο δεν γίνεται να μην γευτείς ούτε ένα λαχταριστό πιάτο, άνθρωπος είσαι, πόσο να αντέξεις; Σε περίπτωση, λοιπόν, που θέλεις να φας το κατιτίς σου, χωρίς όμως να φορτωθείς πολλές θερμίδες, ήρθε η ώρα να μάθεις το γλυκό Natilla, που τρώνε κυρίως σε χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Η βασική συνταγή μοιάζει πολύ με αυτή της κρέμας βανίλιας, καθώς έχει γάλα, αυγά, ζάχαρη, κορν φλάουρ, βανίλια και κανέλα ενώ η εκδοχή της Κολομβίας δεν έχει αυγά ενώ περιλαμβάνει γάλα καρύδας και σταφίδες. Αυτή η γλυκιά κρέμα συνοδεύει τα buñuelos, που μοιάζουν αρκετά με τους δικούς μας λουκουμάδες και μυρίζει μανούλα και Χριστούγεννα.

Μια δοκιμή θα σε πείσει.

Υλικά

3 φλ. γάλα (ιδανικά σε χωριστά φλυτζάνια για να μην το μοιράζεις ξανά μετά)

3 ξυλάκια κανέλας

1/4 κ.γ τριμμένο γαρίφαλο

φλούδα από ένα lime- ολόκληρη

1/2 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

2 κ.σ συμπυκνωμένο γάλα

1/4 κ.γ αλάτι

3 κ.σ κορν φλάουρ

3 αυγά

1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας (ή μια βανιλίνη)

Εκτέλεση

1. Ζέστανε σε ένα μέτριο κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά τα 2 φλυτζάνια γάλα με την κανέλα, το τριμμένο γαρίφαλο, τη φλουδα από lime, τη ζάχαρη, το συμπυκνωμένο γάλα και το αλάτι.

2. Σε ένα άλλο μπολ, λιώσε το κορν φλάουρ με το 1 φλυτζάνι γάλα και στη συνέχεια χτύπα σιγά- σιγά τα αυγά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.

3. Όταν το γάλα στο κατσαρολάκι αρχίσει να βράζει, χαμήλωσε τη φωτιά και αφαίρεσε την κανέλα και το lime και πρόσθεσε το άλλο μείγμα με το γάλα.

4. Ανακάτεψε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και να πήξει- θα χρειαστούν 10-15 λεπτά για να γίνει αυτό, τέλος πρόσθεσε τη βανίλια.

5. Βγάλε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και σέρβιρε σε μικρά μπολάκια, πασπάλισε με λίγη κανέλα για έξτρα άρωμα. Μπορείς να διατηρήσεις τις κρέμες και στο ψυγείο.