ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για τα πιο λαχταριστά φθινοπωρινά μπισκότα που έχεις φάει ποτέ

Αν το φθινόπωρο ήταν άρωμα, θα ήταν ένας συνδυασμός κανέλας- ζάχαρης- βουτύρου και αν ήταν χρώμα θα είχε ένα βαθύ και πλούσιο καφέ- κόκκινο. Αν πάλι ήταν φαγητό, αυτό θα ήταν ΠΡΟΦΑΝΩΣ ένα πιάτο αφράτα, ζεστά και ελαφρώς τραγανά μπισκότα με γέμιση φυστικοβούτουρου και σοκολάτας με καραμέλα. Ένιωσες το λαιμό σου να στεγνώνει; Νιώθεις την ανάγκη να απολαύσεις αυτά τα μπισκότα; Μην πεις τίποτα άλλο, παρακάτω θα βρεις τη συνταγή για τα πιο φθινοπωρινά μπισκότα, έτσι για να καλωσορίσεις τον Νοέμβριο όπως του αξίζει.

Υλικά

1 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κ.γ μαγειρική σόδα

1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ

1/2 κ.γ αλάτι

1/2 φλ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1/2 φλ. φυστικοβούτυρο

1 φλ. καστανή ζάχαρη

1 μεγάλο αυγό

1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας

1/2 κ.γ κανέλα σε σκόνη

1 φλ. σοκολάτα της επιλογής σου σε κομμάτια (ιδανικά ταιριάζει σοκολάτα με γέμιση καραμέλας)

1/2 φλ. σταγόνες σοκολάτας για διακόσμηση

Εκτέλεση

1. Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου και άπλωσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μεγάλο ταψί.

2. Σε ένα μέτριο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα, το μπέικιν και το αλάτι και άφησε το μείγμα στην άκρη.

3. Χτύπησε το βούτυρο μαζί με το φυστικοβούτυρο μέχρι να γίνουν έναν ομοιόμορφο μείγμα, πρόσθεσε σιγά- σιγά τη ζάχαρη και συνέχισε το χτύπημα για 3 περίπου λεπτά. Πρόσθεσε το αυγό και τη βανίλια και χτύπα το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.

4. Χαμήλωσε την ταχύτητα στο μίξερ και ξεκίνα να προσθέτεις το στεγνό μείγμα με το αλεύρι. Ανακάτεψε καλά μέχρι να πάει παντού το αλεύρι, πρόσθεσε τα κομμάτια σοκολάτας και τις σταγόνες σοκολάτας.

5. Χρησιμοποιώντας το κουτάλι της σούπας, άρχισε να δημιουργείς μπισκότα και να τα τοποθετείς στο ταψί. Μην τα κολλήσεις μεταξύ τους γιατί θα απλωθούν.

6. Ψήσε τα μπισκότα για 10 λεπτά ή μέχρι να δεις ότι έχουν αλλάξει χρώμα και έχει σταθεροποιηθεί η ζύμη. Μην τα αφήσεις πολύ περισσότερο στο φούρνο γιατί θα στεγνώσουν. Όταν τα βγάλεις από το φούρνο, άφησέ τα λίγο να κρυώσουν πριν τα σερβίρεις.