ΣΥΝΤΑΓΗ

Παραδοσιακή ιταλική συνταγή για τέλεια κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα

Τα κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα της γιαγιάς (ή τα τηγανιτά της κυρίας Νίτσας στην ταβέρνα που πήγες το καλοκαίρι) είναι ίσως ένα από τα πιο αγαπημένα μας φαγητά και ποτέ- ΠΟΤΕ δεν μπορούμε να φάμε μόνο ένα. Επειδή δεν χρειάζεται να περιμένεις μέχρι το επόμενο καλοκαίρι ή την επόμενη επίσκεψη της γιαγιάς σου, για να τους γευτείς, σου βρήκαμε την παραδοσιακή ιταλική συνταγή για κεφτεδάκια που θα λατρέψεις. Αν λοιπόν δεν ήξερες τι να μαγειρέψεις αύριο, ορίστε μια εξαιρετική και πεντανόστιμη ιδέα!

Υλικά

450 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς

450 γρ. χοιρινός κιμάς

3 (+1 χώρια) σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1/2 φλ. κρεμμύδι ψιλόκομμένο

1/2 φλ. γάλα

1/2 φλ. λευκό ψωμί

τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

1/4 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 αυγό

ελαιόλαδο

1 πασάτα

βασιλικό

αλατοπίπερο

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο μπολ μούλιασε το ψωμί με το γάλα για περίπου 5-10 λεπτά.

2. Ανακάτεψε τον μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά, το μουσκεμένο ψωμί, τη 1 σκελίδα σκόρδο, το κρεμμύδι, το αυγό, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό μαζί. Αλατοπιπέρωσε ανάλογα με το πόσο πικάντικους θέλεις τους κεφτέδες και ζύμωσε καλά το μείγμα. Φτιάξε μικρά κεφτεδάκια και άφησέ τα στην άκρη για λίγο να ξεκουραστούν.

3. Ζέστανε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο, σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγάνισε τα κεφτεδάκια- περίπου 10 λεπτά το καθένα, μέχρι να ροδίσουν. Μόλις τα βγάλεις τοποθέτησέ τα σε ένα πιάτο με χαρτί για να απορροφηθεί το παραπάνω λάδι.

4. Όταν τελειώσεις με το τηγάνισμα, καθάρισε το τηγάνι και ετοίμασε την μαρινάρα. Ζέστανε λίγο λάδι και τσιγάρισε τις 3 σκελίδες σκόρδο μέχρι να ροδίσουν καλά (περίπου 3 λεπτά), ρίξε τη σάλτσα ντομάτας, το αλατοπίπερο και το βασιλικό. Άφησε τη σάλτσα να πάρει μια βράση και πρόσθεσε τα κεφτεδάκια. Κάλυψε το τηγάνι με ένα καπάκι και άφησε να βράσουν τα κεφτεδάκια για 12 λεπτά.

5. Σέρβιρε τα κεφτεδάκια σου πάνω σε σπαγγέτι ή σε τηγανιτές πατάτες με μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα.