5 υγιεινά λάδια και πώς να τα χρησιμοποιήσεις στην κουζίνα

Θες να αλλάξεις τα λάδια που χρησιμοποιείς στις συνταγές σου; Δες ποια είναι τα πιο υγιεινά και τι προσφέρουν.

Μπορεί να θες να χάσεις κιλά ή να καταναλώνεις πιο ελαφριά μαγειρεμένες τροφές ή απλά να προσέξεις την υγεία σου. Ένα από τα πράγματα το οποίο θα πρέπει να προσέξεις είναι το λάδι το οποίο χρησιμοποιείς. Τόσο στο μαγείρεμα όσο και στα dressing. Δες τα πέντε πιο υγιεινά που υπάρχουν και βάλτα στις συνταγές σου.

Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο υπάρχει σε αφθονία στην Ελλάδα και πρέπει να θεωρούμε τον εαυτό μας πολύ τυχερές που ζούμε σε αυτή τη χώρα. Έρευνες έχουν δείξει ότι το ελαιόλαδο μειώνει τις πιθανότητες για καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό και καρκίνους. Αντικατάστησε σε όποια συνταγή μπορείς, το βούτυρο με το ελαιόλαδο και θα δεις αλλαγές στη γεύση αλλά και στη θερμιδική αξία.

Σουσαμέλαιο

Το σουσαμέλαιο είναι αρκετά κοντά στο ελαιόλαδο τόσο σε θερμιδική αξία και σε λίπος. Παράλληλα, βοηθάει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, βοηθά στην καλή λειτουργία της καρδιάς και ευνοεί τη ρύθμιση των ηπατικών ενζύμων. Χρησιμοποίησέ το στο τηγάνισμα!

Φυστικέλαιο

Σε περίπτωση που δεν το γνώριζες, το φυστικέλαιο περιέχει λίπη που είναι υγιεινά για την υγεία της καρδιάς. Παράλληλα, η γεύση του σου επιτρέπει να το χρησιμοποιήσεις στο τηγάνισμα όπως και το σουσαμέλαιο! Επίσης, δοκίμασέ το και σε ασιατικές συνταγές.

Λάδι αβοκάντο

Το λάδι αβοκάντο περιέχει μονοακόρεστα λίπη που βοηθούν στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις τόσο στο μαγείρεμα όσο και σε σαλάτες και σούπες.

Λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας εκτός από υπέροχη μυρωδιά, είναι πλούσιο και σε υγιή λιπαρά. Επίσης, περιέχει λαυρικό οξύ το οποίο είναι γνωστό για την ικανότητά του να σκοτώνει τα βακτήρια που προκαλούν μολύνσεις.

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

Clinique Beautylike

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ