Το μυστικό που θα κρατήσει φρέσκα τα αυγά μέχρι και 6 μήνες

Γιατί και πώς να καταψύξεις τα αυγά πριν χαλάσουν.

Το σκηνικό έχει ως εξής· ξυπνάς Σάββατο μεσημέρι (γιατί το προηγούμενο βράδυ το έζησες), πεινάς αλλά βαριέσαι φριχτά να σπαταλήσεις πάνω από 15 λεπτά στην κουζίνα. Ανοίγεις το ψυγείο και όταν βλέπεις κάτι αυγά στο βάθος αυτόματα σκέφτεσαι λαχταριστά αυγά μάτια και φρυγανισμένο ψωμί. Όταν όμως κοιτάς την ημερομηνία λήψης, αντιδράς κάπως έτσι:

Ναι, όλοι έχουμε κλάψει πάνω από ένα κουτί ληγμένα αυγά αλλά ΟΧΙ ΠΙΑ *διαβάζεται με στόμφο και συνοδεύεται από hair flip*.

Σύμφωνα με το foodsafety.gov, τα φρέσκα ωμά αυγά μπορούν να διατηρηθούν στη συντήρηση 3-5 εβδομάδες και στην κατάψυξη μέχρι και 6 μήνες. Πώς; Έχουμε και λέμε.

Σπας τα αυγά (προφανώς δεν τα βάζεις στην κατάψυξη με το τσόφλι), τα χτυπάς ελαφρά (για να μην γεμίσουν πολύ αέρα) και τα μοιράζεις σε ένα ταψάκι με θήκες για muffin. Κάλυψε το ταψί με αλουμινόχαρτο και τοποθέτησέ το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες.

Μόλις είναι έτοιμα τα βάζεις σε ένα τάπερ ή σακουλάκι και δεν ξεχνάς να σημειώσεις την ημερομηνία που τα έφτιαξες. Κάθε φορά που θα χρειαστείς ένα αυγό, μπορείς να το ξεπαγώσεις βάζοντάς το από το προηγούμενο βράδυ στη συντήρηση ή σε μπεν μαρί.

Αυτό το κόλπο θα σου φανεί εξαιρετικά χρήσιμο αν κάνεις συχνά γλυκά και φοβάσαι μην ξεμείνεις καμία φορά από αυγά ή για τις μέρες που βαριέσαι να πας μέχρι το σούπερ μάρκετ και θέλεις να φας ομελέτα.

TAGS:

LADYLIKE SHOPPING

SHARE

Clinique Beautylike

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ