ΑΥΓΟ

Ο πιο εύκολος τρόπος να βάψεις τα αυγά

Η μεγάλη Πέμπτη έρχεται και εσύ θα πρέπει να τηρήσεις το μεγάλο έθιμο, να βάψεις τα αυγά. Τα τσουρέκια και τα κουλουράκια θα τα κάνεις από πολύ πιο νωρίς. Το πρόβλημα με το βάψιμο των αυγών είναι ότι ποτέ δεν βγαίνουν τόσο όμορφα όσο θα ήθελες.

Ή σου σπάνε στο βράσιμο, ή το χρώμα δεν έχει απλωθεί καλά σε όλη την επιφάνεια του αυγού. Γενικά μια καταστροφή. Ντρέπεσαι να τα παρουσιάσεις. Άσε που τα χέρια σου έγιναν κόκκινα και η βαφή θα φύγει μετά από τρεις μέρες. Υπάρχουν κάποια μυστικά που μάλλον δεν ξέρεις και που αν τα τηρήσεις θα έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις. 

Θα χρειαστείς

5 με 10 φλούδες κρεμμυδιών

5 κούπες νερό 

2 κουταλιές ξύδι

ελαιόλαδο

χαρτί

Διαδικασία

– Βάζεις όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα (φλούδες, νερό, ξύδι) για 30 ολόκληρα λεπτά. Μετά χαμήλωσε την φωτιά και περίμενε μέχρι το νερό να γίνει χλιαρό.

– Αφού κρυώσει τοποθετέις τα αυγά μέσα στην κατσαρόλα (τα όποια έχεις σκουπίσει καλά πριν). Αν το νερό δεν είναι αρκετό και δεν τα καλύπτει, προσθέτεις περισσότερο. Μετά δυναμώνεις την φωτιά και θα δεις το κόκκινο χρώμα να βγαίνει σιγά σιγά. Αφού κοκκινίσουν τα βγάζεις έξω και τα σκουπίζεις με ένα χαρτί που έχει πάνω λίγο ελαιόλαδο για να γυαλίσουν.

Τώρα πως σου φαίνεται; Ο πιο φυσικός τρόπος βαψίματος χωρίς χημικά.

Τιπ – Όσο πιο κίτρινες είναι οι φλούδες του κρεμμυδιού τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχεις.