ΝΤΟΥΣ

10 πράγματα που μπορείς να κάνεις στο ντους εκτός από μπάνιο

Στο ντους περνάς από δέκα λεπτά μέχρι μισή ώρα. Οποιαδήποτε διάρκεια κι αν έχει η επίσκεψή σου να ξέρεις ότι μπορείς να την εκμεταλλευτείς για να κάνεις και μερικά άλλα πράγματα πέρα από το να πλυθείς.

Μην πάει το μυαλό σου στο πονηρό, πέρα από το σεξ, το μπάνιο προσφέρεται και για άλλες δραστηριότητες. Πάρε μερικές ιδέες και απογείωσε την τέχνη του multitasking.

1. Απόλαυσε τη μοναξιά

Δεν είναι λίγες οι στιγμές που έχουμε ανάγκη να είμαστε μόνοι μας. Αν μένεις με τους γονείς σου ή με συγκάτοικο δεν είναι πολύ εύκολο να βρεις χρόνο για τον εαυτό σου. Στη ντουζιέρα είσαι μόνο εσύ, ο εαυτός σου και το τρεχούμενο νερό. Μείνε λίγο παραπάνω εκεί χωρίς να σε απασχολεί τίποτα.

2. Κάνε brainstorming

Από το να σκεφτείς τι θα βάλεις στο ραντεβού που έχεις μετά μέχρι το να τακτοποιήσεις σε ένα νοητό πλάνο τις εκκρεμότητες της επόμενης μέρας.

3. Άκου ειδήσεις

Είτε μέσω ίντερνετ, είτε αν είσαι oldschool κορίτσι με ένα ραδιοφωνάκι, αν θες να ακούσεις τα νέα από τον κόσμο, η ώρα που περνάς στο ντους είναι η ιδανική για να ενημερωθείς.

4. Τραγούδα

Βάλε δυνατά μουσική και τραγούδα. Είναι το μόνο μέρος που κανείς δε μπορεί να σε κοροϊδέψει για τις φωνητικές σου ικανότητες και δε χρειάζεται να ντρέπεσαι αν θες να κλάψεις ουρλιάζοντας τραγούδια της Adele.

5. Βάλε αρωματικά έλαια

Μερικές σταγόνες από αρωματικά έλαια μπορούν να σε βοηθήσουν με πολλούς τρόπους. Η λεβάντα για παράδειγμα είναι ιδανική για να αποφορτιστείς και να αποβάλεις το άγχος μετά από μια έντονη μέρα. Ο ευκάλυπτος βοηθά στο να ενεργοποιηθείς και να ξυπνήσει ο οργανισμός σου όταν νιώθεις να βαριέσαι. Το ίδιο κάνει το έλαιο του πορτοκαλιού.

6. Χαλάρωσε

Το ζεστό νερό στο λαιμό μπορεί να σε ανακουφίσει από το στρες, ενώ βοηθάει και στην κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή αυτή. Επίσης βοηθά και στο να αποβληθεί το γαλακτικό οξύ που μπορεί να έχει συγκεντρωθεί εκεί από τυχόν λανθασμένη στάση σώματος.

7. Ετοιμάσου για μια παρουσίαση

Είναι προτιμότερο να προβάρεις την ομιλία σου στο ντους, παρά σε έναν καθρέφτη ο οποίος σε αποσυγκεντρώνει από το κείμενο και σε κάνει να εστιάζεις στην εικόνα σου.

8. Καθάρισε

Μπορεί να σου ακούγεται περίεργο, αλλά είναι λογικό και έτσι κάνεις και αποταμίευση χρόνου. Ενώ πλένεσαι μπορείς να καθαρίσεις τον τοίχο και το τζάμι της ντουζιέρας. Ή ακόμα καλύτερα να καθαρίσεις πρώτα αυτά και μετά να πλυθείς κι εσύ η ίδια.

9. Κάνε διαλογισμό

Όταν κάνεις ντους το μυαλό καθαρίζει από τις αρνητικές σκέψεις και τα προβλήματα και χαλαρώνεις. Αυτή είναι η ιδανική στιγμή για διαλογισμό, αφού δε σε αποσπά κανένας άλλος άνθρωπος ή συσκευή. Το νερό ενεργοποιεί τη χαλαρή πλευρά σου και αυξάνει τη δημιουργικότητα. Μπορείς πολύ εύκολα να σκεφτείς ότι ξεπλένεις όλο τον αρνητισμό, ο οποίος φεύγει μαζί με το νερό και μένει μόνο η γαλήνη μέσα σου.

10. Γυμνάσου

Προσέχοντας πάντα μην γλιστρήσεις (πάρε αντιολισθητικά πατάκια στη χειρότερη), μπορείς ενώ πλένεσαι να κάνεις και λίγη γυμναστική αν νιώθεις τύψεις που έχασες κάποια προπόνησή σου. Μπορείς να δοκιμάσεις squats, push ups στον τοίχο και άρσεις των γαμπών. Είπαμε, με προσοχή!