ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ό,τι κι αν γίνει, απλά σήκω και προχώρα

O Theodore Roosevelt μιλά ενώπιον του Hamilton Club: «Είναι σκληρό να αποτυγχάνεις, αλλά είναι χειρότερο να μην έχεις προσπαθήσει ποτέ να επιτύχεις.» Η πραγματική και βαθιά αλήθεια, το ουσιαστικότερο συμπέρασμα. Να προσπαθείς χωρίς η πιθανότητα αποτυχίας να είναι τροχοπέδη σου. Αγκάλιασε την αποτυχία σου και χρησιμοποίησε την για να αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση, να ενδυναμώσεις την προσωπικότητα σου και να συνεχίσεις μπροστά #ΣΑΝΚΟΡΙΤΣΙ Με το ίσως και το μπορεί,  το μόνο που θα κατακτήσεις είναι μια παγιωμένη απραξία που θα σε οδηγήσει με βήμα σταθερό στην ατολμία.

Η αποτυχία δεν είναι μοιραία, είναι ένα μέρος της μάθησης και  είναι παντα μέσα στο πρόγραμμα, αν θες να μιλήσουμε βάσει πιθανοτήτων. Και τελικά τι έχει αξία; Να παλεύεις για εσένα και για όσα πιστεύεις χωρίς φόβο. Βρες τη δύναμη που κρύβεις μέσα σου και μάθε να συνεχίζεις. Κάνε στον εαυτό σου το δώρο της προσπάθειας και μην αποθαρρύνεσαι.

 

Τα όρια τα θέτουμε μόνες μας, δε μας τα βάζουν. Κι αν τύχει και συμβεί, μόνες μας θα τα διαλύσουμε για να τα τοποθετήσουμε εκεί που θέλουμε. Και μετά πάλι να τα ξεπεράσουμε. Να θέσουμε βραχυπρόθεσμους στόχους που θα μας τονώσουν την αυτοπεποίθηση που θα γίνει το καύσιμο για την κατάκτηση του ιδεατού.

Μην αφήσεις κανέναν να σου πει πως δεν μπορείς, πως είσαι ανεπαρκής, πως δεν είσαι η κατάλληλη, πως δεν έχεις το δικαίωμα. Ύψωσε τείχος μπροστά σε όσους αμφισβητούν την εσωτερική σου δύναμη.

Βάλ’ τους στην άκρη και αντιμετώπισε τα εμπόδια ως μία ακόμα πρόκληση. Ξανά και ξανά. Κι ας έπεσες. Σήκω, τίναξε τα γόνατά σου και στάσου στα πόδια σου. Ξανά και ξανά. Προσπάθεια, αποτυχία και ξανά προσπάθεια. Εμπιστεύσου το μέσα σου. Αφουγκράσου τις ανάγκες σου και ξεπέρνα όσα σε κρατούν πίσω. «Δεν είναι για ‘σένα αυτό». Θυμήσου πόσες φορές το άκουσες και πόσες φορές τους διέψευσες πανηγυρικά. Δεν υπάρχει τίποτα που σε εμποδίζει αν η επιθυμία σου είναι ισχυρότερη από κάθε άρνηση, από κάθε αμφισβήτηση.

 

#ΣΑΝΚΟΡΙΤΣΙ Με αυτό το σύνθημα η νέα διαφήμιση της Always είναι το πιο δυνατό παράδειγμα πείσματος και επιμονής. Η Always έχει δεσμευθεί να βοηθήσει στην ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης των κοριτσιών παντού, να συνεχίσουν, ακόμη και αν αποτύχουν. Μέσα από τις δικές τους εμπειρίες είναι απαραίτητο να προσπαθούν, να αποτύχουν, να μάθουν και να συνεχίσουν #ΣΑΝΚΟΡΙΤΣΙ και να εμπνεύσουν και άλλους να κάνουν το ίδιο.

Πείσμωσε. Όχι για εκείνους, αλλά για εσένα. Μία εσωτερική διαδικασία που θα βοηθήσει να σε γνωρίσεις λίγο καλύτερα. Ό,τι κι αν γίνει, όσο επώδυνο κι αν είναι, σήκω και πάλεψε να προχωρήσεις. Η αδυναμία είναι η δύναμη σου. Το σπρώξιμο που χρειάζεσαι για να τα δεις όλα αλλιώς. Να αγαπάς τον εαυτό σου και να του δίνεις τις ανάσες που χρειάζεται για να είναι σε θέση να παίρνει αποφάσεις ζωτικής σημασίας γρήγορα και αποτελεσματικά.

Μη φοβάσαι την αποτυχία. Όχι η αποτυχία, αλλά η έλλειψη στόχων, η απουσία ονείρων είναι έγκλημα. Όταν προσπαθείς ακόμα και η αποτυχία κρύβει ένδοξα ψήγματα. Δε χρειάζεται να δικαιολογείσαι, μόνο να μην το βάζεις κάτω χρειάζεται. Πάρε θαρραλέες αποφάσεις και γίνε η γυναίκα που έχεις ονειρευτεί. Χωρίς φόβο, μόνο με θέληση και δύναμη.