ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

4 εναλλακτικές χρήσεις της μπύρας που δεν είχες σκεφτεί

Μια είναι η εξίσωση που αγαπάμε ιδιαίτερα και χαιρόμαστε πάρα μα πάρα πολύ που έρχεται ξανά η στιγμή που θα ζήσουμε· καλοκαίρι και μπύρα. Μια παγωμένη μπύρα στο χέρι, ειδικά τα ζεστά βράδια στην Αθήνα είναι ό,τι καλύτερο αλλά σε περίπτωση που δεν τρελαίνεσαι με τη γεύση της (#ζουναναμεσαμας) μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις στο beauté σου. Αμέ.

1. Τρέφει τα μαλλιά σου και βοηθάει να μακρύνουν

Αν θέλεις να μακρύνεις τα μαλλιά σου δοκίμασε να κάνεις μια φορά την εβδομάδα μάσκα με μπύρα, ρίχνοντας ένα ποτήρι μπύρας στο κεφάλι σου και κάνοντας μασάζ στο κρανίο σου. Η μπύρα ούσα πλούσια σε βιταμίνη Β και σιλικόνη είναι ιδανική για θρέψη και ενίσχυση της τρίχας.

2. Κάνει πιο σφριγηλό και απαλό το δέρμα σου

Η μπύρα περιέχει αντιοξειδωτικά που αποτρέπουν τη γήρανση του δέρματος ενώ παράλληλα ενισχύει την ικανότητα του δέρματος να επανορθώνει ατέλειες και να παραμένει σφριγηλό. Δοκίμασε να κάνεις την εξής μάσκα για να εκμεταλλευτείς τα θετικά της μπύρας: 1 κ.σ μπύρα, 1 ασπράδι αυγού, 3 σταγόνες έλαιο αμυγδάλου. Άφησέ το σε καθαρό πρόσωπο για 10 λεπτά και θα δεις πόσο φρέσκια θα είναι η επιδερμίδα σου.

3. Σε βοηθάει να κοιμηθείς

Το λουλούδι του λυκίσκου, ένα από τα βασικά συστατικά της μπύρας, είναι ιδιαίτερα ηρεμηστικό βότανο (αυτό είναι που μας προκαλεί και υπνηλία όταν πίνουμε αρκετές μπύρες), μάλιστα ερευνητές έχουν αποδείξει ότι θεωρείται αποτελεσματικό στην καταπολέμηση του άγχους, της υπερέντασης, της νευρικότητας και της κατάθλιψης. Προφανώς δεν σου προτείνουμε να καταναλώσεις μπύρα για να κοιμηθείς αλλά μπορείς να εκμεταλλευτείς τις ιδιότητες του λυκίσκου ως ρόφημα.

4. Ξεκουράζει τα πόδια σου

Μπορεί να σου φανεί περίεργο, αλλά μια λεκάνη με παγωμένη μπύρα είναι εξαιρετικό ποδόλουτρο για τα κουρασμένα και ταλαιπωρημένα από τη ζέστη πόδια.