WELLNESS

Μεταξύ μας τώρα: είμαστε πραγματικές ηρωίδες

Yπάρχει ένα χαριτωμένο σκιτσάκι που κυκλοφορεί στο internet και ίσως να το έχεις δει: δύο πιτσιρίκια ανοίγουν την ντουλάπα της μαμάς τους και εκεί βλέπουν κρεμασμένη την μπέρτα της superwoman. Και το ένα πιτσιρίκι λέει στο άλλο:

-Είδες; Στο έλεγα!

Για να απαντήσει το άλλο:

-Α, ώστε έτσι τα καταφέρνει!

Οι σύγχρονες γυναίκες λοιπόν -ανεξάρτητα από το αν είμαστε φοιτήτριες, εργαζόμενες, μητέρες, τίποτα από όλα αυτά ή και όλα αυτά μαζί- συχνά παρομοιαζόμαστε με ηρωίδες και δικαίως. Ήδη από την εφηβική μας ηλικία που έπρεπε να πάρουμε αποφάσεις που θα μας καθορίσουν, -όπως για παράδειγμα το να αγνοήσουμε όλους εκείνους που μας έλεγαν πως «τα μαθηματικά / το ποδόσφαιρο / η ρομποτική / μηχανική κ.ο.κ / δεν είναι για κορίτσια», μέχρι εκείνη την ημέρα που βούτηξες στην πισίνα για να διεκδικήσεις το μετάλλιο για το οποίο τόσο σκληρά προπονήθηκες, ανεξάρτητα από το αν λίγο νωρίτερα είχες μόλις αδιαθετήσει.

 

Μην το παίρνεις κυριολεκτικά, η δική σου “πισίνα” μπορεί να ήταν απλά μια βόλτα ιππασίας, ένα δύσκολο μάθημα χορού, ένας αγώνας ποδοσφαίρου, ή ακόμα και μία σημαντική εξέταση στο σχολείο. Μεταξύ μας, ούτε καν το αποτέλεσμα δεν έχει πραγματική σημασία, το μόνο που μετράει είναι η δική σου υπέρβαση. Να αποδέχεσαι τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσεις, να συνεχίσεις να αγωνίζεσαι, να μην σταματάς μέχρι να κατακτήσεις τους φόβους σου.

 

Η Always, που είναι δίπλα μας σε όλες τις στιγμές της ζωής μας, δεσμεύεται και μας δίνει την ασφάλεια που χρειάζομαστε, χωρίς συμβιβασμούς, στην καμπάνια της #ΣΑΝΚΟΡΙΤΣΙ μας υπενθυμίζει πως αυτό που πραγματικά μετράει είναι το να συνεχίσεις να προσπαθείς ακόμα και όταν αποτυγχάνεις. Να μην παρατήσεις  ποτέ αυτό που αγαπάς, επειδή κάποιος σου είπε πως “δεν είναι για σένα” ή πως «δεν είσαι αρκετά καλή για αυτό». Μην ξεχνάς άλλωστε πως πάνω από τα μισά κορίτσια στην εφηβική τους ηλικία  χάνουν την αυτοπεποίθηση τους , το 50% των κοριτσιών παραλύει από τον φόβο της αποτυχίας κατά τη διάρκεια της εφηβείας , μην γίνεις αυτό το κορίτσι.

Συνέχισε να κάνεις αυτό που αγαπάς, και θα έχεις κερδίσει γνώση, δύναμη και αυτοπεποίθηση που θα σε βοηθήσει  και στις μετέπειτα προκλήσεις που θα αντιμετωπίσεις. Αν το καλοσκεφτούμε, οι περισσότερες από εμάς, έχουμε αντιμετωπίσει πολλά τέτοια διλήμματα στη ζωή μας να σταματήσω ή να συνεχίσω. Γι’ αυτό άλλωστε, το μήνυμα της Always μας αφορά όλες, καθώς περισσότερο ή λιγότερο συχνά καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις δικές μας προκλήσεις.

Ανεξάρτητα όμως από τις διακρίσεις της, από την εφηβεία της μέχρι και την ενηλικίωσή της η κάθε γυναίκα είναι μία ηρωίδα. Μην ξεχνάς βέβαια πως αυτό δεν σημαίνει ότι είναι υποχρεωμένη κάθε στιγμή να αποδεικνύει τις μαγικές της δυνάμεις. Πράγματι, στη ζωή μας μπορούμε να χειριστούμε με άνεση επαγγελματία ζογκλέρ όλες τις προκλήσεις που συνεπάγονται οι σύνθετοι ρόλοι μας, όμως παράλληλα οφείλουμε στον εαυτό μας να επιλέγουμε μόνες μας τα «παιχνίδια» και τις πίστες στα οποία θέλουμε να συμμετέχουμε. Τότε είναι που μας αξίζει ο τίτλος της πραγματικής ηρωίδας: όταν δεν σταματάμε να διεκδικούμε το επόμενο παιχνίδι, τον επόμενο αγώνα που πραγματικά μας συνεπαίρνει, που κάνει την καρδιά μας να χτυπάει λίγο πιο δυνατά και τα μάτια μας να γυαλίζουν από ανυπομονησία. Το ποια θα είναι αυτή η πρόκληση είναι αποκλειστικά και μόνο δική μας επιλογή. Και όταν την επιλέξουμε θα ξέρουμε πολύ καλά πώς να την αντιμετωπίσουμε: Σαν κορίτσια, γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο υπέροχο από αυτό.