ΕΡΕΥΝΑ

Η σοκολάτα θα σου βάλει μυαλό, το λέει η επιστήμη

Αν ο κόσμος μας ήταν τόσο δίκαιος και αποδίδαμε καθημερινά τα εύσημα σε εκείνους που πραγματικά το αξίζουν, σίγουρα ο κυριούλης ή η γυναίκα που επεξεργάστηκε το κακάο και δημιούργησε τη σοκολάτα, θα ήταν στο top 10 της λίστας (προσωπικά θα ήταν στο Νο1).

Αν λοιπόν δηλώνεις κι εσύ εθισμένη στη σοκολάτα (όσες δεν είναι, δεν τις κάνουμε παρέα), πρέπει να σε ενημερώσω ότι πλέον όταν σου λένε “σαν πολύ σοκολάτα δεν τρως; Μήπως δεν κάνεις αρκετό σεξ;”, θα απαντάς “όχι, απλά θέλω να γίνω πιο έξυπνη”. Θα εξηγήσω αμέσως.

Οι ερευνητές λοιπόν της Αμερικάνικης Καρδιολογικής Ένωσης (AHA), παρακολουθούσαν περισσότερους από 1100 ενήλικες (από 18 έως 69 ετών) για δύο ολόκληρα χρόνια. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως όσοι κατανάλωναν 100mg σοκολάτας καθημερινά είναι πιθανότερο να δείχνουν νεότεροι, να είναι περισσότερο μορφωμένοι και δραστήριοι σωματικά.

ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΕΔΩ

Μια άλλη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Appetite, καταλήγει στο εξής φοβερό και τρομερό. Το να τρως μαύρη σοκολάτα, οδηγεί σε ενισχυμένη εγκεφαλική λειτουργία, ισχυρότερη μνήμη και καλύτερες δεξιότητες συλλογισμού. Βέβαια πρέπει η σοκολάτα που θα διαλέξεις να είναι περιεκτικότητας από 30 ως 70 τοις εκατό κακάο, αλλά και πάλι, σου χαρίζει νιάτα, ομορφιά, υγεία, αλλά και μυαλό.