TIPS

4 καθημερινές συνήθειες που δεν σου επιτρέπουν να κάψεις λίπος

Το σκηνικό γνωστό· αποφάσισες να προσέξεις τη διατροφή σου αλλά η ζυγαριά έχει κολλήσει στο ίδιο νούμερο, πράγμα που δείχνει ότι κάτι δεν κάνεις σωστά. Καταρχάς πρέπει να ξέρεις τι κάνεις και όχι να ακολουθείς μια τυχαία δίαιτα, για αυτό καλό είναι να μιλήσεις με κάποιον διατροφολόγο γιατί ενδεχομένως οι συνήθειές σου μπλοκάρουν τον μεταβολισμό σου. Παρακάτω θα βρεις 4 πιθανές αιτίες, που δεν σου επιτρέπουν να κάψεις λίπος.

#1 Παίρνεις λίγες θερμίδες

Η σωστή διατροφή δεν σημαίνει να ζεις κάθε μέρα με 500 θερμίδες. Το concept τρώω λίγο άρα αδυνατίζω πιο εύκολα δεν είναι σε καμία περίπτωση καλό για τον οργανισμό σου, καθώς όταν δεν τρως σωστά επηρεάζεις τα επίπεδα της γκρελίνης και της λεπτίνης, των ορμονών που ρυθμίζουν την όρεξή σου. Όταν, λοιπόν, μειώνεις δραστικά τις θερμίδες που καταναλώνεις αυξάνονται τα επίπεδα της γκρελίνης, η οποία ενεργοποιεί το αίσθημα της πείνας και μειώνει τα επίπεδα της λεπτίνης, που κρατάει σε ισορροπία τις λιγούρες σου και ενισχύει τη διαδικασία καύσης λίπους.

#2 Δεν τρως πράσινα λαχανικά το πρωί

Εντάξει δεν είπαμε να φας φασολάκια το πρωί, αλλά αν π.χ τρως αυγά scrambled μπορείς να προσθέσεις λίγο σπανάκι ή να φτιάξεις smoothies με αγγούρι, σέλερι, πράσινα μήλα. Γενικότερα τα πράσινα λαχανικά σου δίνουν φυτικές ίνες, οι οποίες σε χορταίνουν αλλά και βιταμίνη Β, που ενεργοποιεί το μεταβολισμό σου.

#3 Δεν πίνεις σκέτο καφέ

Καταρχάς όταν ο καφές που πίνεις το πρωί έχει 2 κουταλιές ζάχαρη και γάλα/ αφρόγαλα ή/ και σιρόπι σοκολάτας αυτόματα φεύγει από την κατηγορία ρόφημα και πάει στην κατηγορία γεύμα, γιατί έχει πάρα πολλές θερμίδες. Αν, λοιπόν, πίνεις σίγουρα 2 τέτοιους καφέδες σκέψου πόσες (κενές) θερμίδες παίρνεις, για αυτό δοκίμασε να ελαττώσεις την κατανάλωση ή να μειώσεις τη ζάχαρη που βάζεις. Μπορείς επίσης να αντικαταστήσεις τη ζάχαρη με κανέλα και το πλήρες αγελαδινό γάλα με γάλα καρύδας χωρίς ζάχαρη, για να μην σου φανεί άγευστος ο καφές.

#4 Τρως πρωινό χωρίς πρωτεΐνη

Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Missouri, ένα πρωινό γεύμα που περιέχει 35 γρ. πρωτεΐνης βοηθάει τη διατήρηση του βάρους σου, καθώς μειώνει τις λιγούρες και ισορροπεί τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σου. Μάλιστα η κατανάλωση πρωινού πλούσιο σε πρωτεΐνες μπορεί να σε βοηθήσει να φας μέχρι και 400 θερμίδες λιγότερες μες στην μέρα και να κάψεις συνολικά περισσότερο λίπος. Αυτό συμβαίνει γιατί η κατανάλωσή της δεν διαταράσσει ιδιαίτερα τα επίπεδα γλυκόζης, με αποτέλεσμα να μην μασουλάς συνέχεια.