ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα απίστευτα ευεργετικά οφέλη του τζίντζερ

Το τζίίντζερ ή πιπερόριζα μας έχει έρθει από τη Νότια Ασία. Φιλόξενο έδαφος για την καλλιέργειά του είναι επίσης εκείνο της Ανατολικής Αφρικής και της Καραϊβικής. Η Ινδία είναι η μεγάλυτερη παραγωγός χώρα πιπερόριζας στον κόσμο, ενώ οι Κινέζοι, όπως και πολλοί ακόμα λαοί μεταξύ των οποίων οι Άραβες την βάζουν στο τσάι, στο γάλα, στα μπαχαρικά τους και την χρησιμοποιούν ως βάση σε άφθονα φαγητά. Πέρα από τη μαγειρική, το τζίντζερ κατέχει σπουδαία θέση στην αρωματοποιία, αλλά και την ιατρική. Τα πλεονεκτήματά του πικάντικου αυτού φυτού για την υγεία μας είναι πραγματικά πολύ σημαντικά. 

Έχει ισχυρή αντικαρκινική δράση

Μελέτες αναφέρουν πως η σκόνη του τζίντζερ μπορεί να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα του παχέος εντέρου, των ωοθηκών και του καρκίνου του προστάτη. Η καθημερινή συνιστώμενη δόση είναι 4 γραμμάρια.

Μειώνει τον πόνο

Εξίσου ισχυρή και η αντιφλεγμονώδης δράση της πιπερόριζας. Λειτουργεί ως φυσικό παυσίπονο και οι ιδιότητές της συγκρίνονται με τις αντίστοιχες της ασπιρίνης και της ιβοπρουφαίνης.

Προστατεύει το στομάχι και το έντερο

 Το τζίντζερ ανάμεσα σε όλα τ’ άλλα μειώνει τις βακτηριδιακές λοιμώξεις και άρα τη δυσφορία που έρχεται από το στομάχι, βελτιώνοντας σημαντικά τη διαδικασία της πέψης.

Δρα ως φυτική δραμαμίνη

Αναγούλες και ναυτίες που σχετίζονται με την κίνηση μειώνονται δραστικά, αφού η πιπερόριζα κάνει καλό και εδώ.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο του Maryland το τζίντζερ αντιμετωπίζει και τα συμπτώματα της γρίπης ή του κρυολογήματος. Ένα ζεστό ρόφημα με 2-3 κουταλιές σκόνης από αυτό το λεμονώδες φυτό μπορεί να κάνει το θαύμα.